Guvernul german vrea să reducă numărul pensionărilor anticipate

V.G.
Internaţional / 11 decembrie 2022

Guvernul german vrea să reducă numărul pensionărilor anticipate

Guvernul german vizează reducerea numărului celor care ies de pe piaţa muncii şi se pensionează anticipat, a afirmat cancelarul Olaf Scholz, conform declaraţiilor publicate astăzi de grupul media Funke şi cotidianul Ouest-France, transmite Agerpres.

''Numărul celor care pot lucra cu adevărat până la vârsta de pensionare trebuie să fie crescut'', a spus Scholz. ''Pentru ca aceasta să funcţioneze, trebuie să extindem serviciile de program permanent în creşte şi şcoli'', a adăugat el.

Potrivit datelor oficiale, tot mai mulţi lucrători ies mai devreme la pensie, părăsind piaţa muncii la 63 sau 64 de ani, chiar dacă firmele germane raportează un deficit de personal.

Vârsta de pensionare este stabilită să crească treptat de la 65 la 67 de ani până în 2031.

Scholz a vorbit şi despre planurile guvernului de a crea condiţii mai bune de start pentru tineri şi de a investi în educaţia profesională şi a adulţilor. Potrivit cancelarului, Germania va avea nevoie în plus de imigraţie din alte ţări pentru a-şi păstra prosperitatea.

''Multă vreme, imigranţii în Germania au fost trataţi ca şi când urmau să părăsească ţara mai târziu. Obţinerea cetăţeniei nu era o prioritate'', a spus el. ''Însă noi am devenit de mult o ţară de imigraţie şi dorim acum să ne aliniem standardelor internaţionale'', a adăugat Scholz.

În multe ţări, primirea cetăţeniei este posibilă după cinci ani, iar acesta ar trebui să devină standardul în Germania, ''dacă vorbeşti germana, îşi câştigi traiul şi nu ai comis nicio infracţiune'', a explicat el.

Coaliţia guvernamentală de centru-stânga a iniţiat reforme pentru a relaxa reglementările în materie de imigraţie şi de dobândirea a cetăţeniei, menţionează dpa.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In Germania pensionare anticipata la 63 sau 64 de ani, trai pe vatrai!

    Sa vina in Romania, pensionari de 45-50 de ani, trai ca-n rai! 

    afaceristii germani au ramas fara "sclavi". Cine isi inchipuie ca la 63-64 ani o sa schimbe locul de munca, o sa fie interesat de recalificare etc. traieste pe alta lume. La varsta aia cine nu mai are perspective de angajare se pensioneaza...

    1. sa nu dramatizam mai ales in germania ,acolo foarte multi pensionari lucreaza pana la70 de ani au fundatii speciale care le cauta de munca in diferite domenii in germania sunt peste 2 milioane de posturi libere ,neocupate ,inclusiv minijob,dar sa fim seriosi si in romania ai putea lucra de ex ca agent de paza sau curier sau electrician sau instalator unde este o lipsa uriasa de angajati,acum inca e bine ,fiindca patronii chiar nu au cu cine lucra ,dar tinerii de azi cand vor ajunge la varsta a doua peste 20 de ani vor avea probleme uriase pe piata muncii atunci somajul va fi mult mai mare plus piata muncii va inundat cu imigranti ieftini,oricand este bine sa faci o reconversie profesionala la o meserie ceruta de piata ,poti lucra si ca independent ,in romania nu fac oamenii reconversie profesionala la 30 de ani cum sa faca la 60 nici macar nu incearca sa se angajeze ,dar merita ,eu cunosc unu care s a calificat in programare la 63 de ani si acum lucreaza de acasa pentru o firma IT ,e greu dar nu e imposibil

    Mai bine ar pune la munca trantorii care

    traiesc din ajutoare de tot felul 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb