Guvernul român a cerut explicaţii Mexicului pentru că a refuzat intrarea în ţară a mai multor cetăţeni

V.G.
Politică / 23 decembrie 2022

Guvernul român a cerut explicaţii Mexicului pentru că a refuzat intrarea în ţară a mai multor cetăţeni

Guvernul român a cerut explicaţii Mexicului pentru că a refuzat intrarea, fără motiv aparent, a mai multor cetăţeni români care au sosit în această ţară cu avionul, potrivit Ministerului român de Externe, transmite agenţia EFE, conform Agerpres.

În text, Ministerul de Externe explică faptul că, în perioada 19-20 decembrie, Ambasada României în Mexic a primit "o serie de solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români care nu au fost lăsaţi să intre" în ţară la sosirea pe aeroporturile din capitală şi Cancun.

"Reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri urgente pe lângă autorităţile mexicane pentru a obţine informaţii cu privire la situaţia cetăţenilor români şi la motivele refuzului de a le permite accesul pe teritoriul mexican", arată MAE român.

Potrivit informaţiilor transmise de Mexic, autorităţile mexicane au refuzat intrarea acestor persoane din cauza unor presupuse anomalii în răspunsurile lor la formularul de intrare şi din cauza existenţei, în bazele de date, a unor "alerte" emise pentru unele dintre ele.

Ministerul român al Afacerilor Externe şi-a exprimat nemulţumirea faţă de autorităţile mexicane, subliniind "importanţa ca astfel de decizii să fie justificate" şi aplicate cu "respectarea strictă a drepturilor cetăţenilor români".

Doi dintre turiştii români afectaţi s-au plâns la un post de televiziune din România că oficialii mexicani i-au împiedicat să intre fără alt motiv decât naţionalitatea lor, în ciuda faptului că aveau rezervări la hotel şi alte dovezi că au venit în scop turistic.

"Toţi românii au fost puşi într-o parte şi în şir indian", a spus turistul, a cărui mărturie a fost confirmată de alte persoane afectate.

Agenţii vamali mexicani i-au înmânat paşapoartele comandantului avionului cu care au zburat înapoi în Europa, spre Madrid, a declarat un alt turist.

Autorităţile mexicane şi-au exprimat în numeroase rânduri îngrijorarea cu privire la prezenţa unor grupuri organizate de trafic de persoane sau a unor grupuri implicate în furtul de date de carduri bancare care sunt formate din români.

În februarie 2021, autorităţile mexicane au refuzat intrarea în ţară a zeci de cetăţeni români cu acte în regulă, care au fost nevoiţi să se întoarcă acasă după ce au fost reţinuţi ore în şir pe aeroport.

Potrivit unora dintre aceşti turişti români, oficialii mexicani le-au spus că nu pot intra în ţară deoarece Mexicul a primit o alertă cu privire la sosirea iminentă a unei figuri proeminente a crimei organizate din România.

Incidentul a dus, de asemenea, la plângeri din partea guvernului român.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe acolo (prin Mexic) ajung toti rromi nostri in SUA. E plina SUA de rromi si romani certati cu justitia. Mexicanii au primit ordin sa mai limiteze "pagubele".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb