Guvernul SUA - Războiul din Ucraina

Guvernul SUA - Războiul din Ucraina

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 11 martie 2022

Guvernul SUA - Războiul din Ucraina

Actualizare - Discuţie telefonică între Joe Biden şi Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele american Joe Biden a susţinut ieri o convorbire telefonică cu preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Casa Albă.

Cei doi au discutat despre preocuparea lor comună cu privire la invazia nejustificată a Rusiei în Ucraina. De asemenea, liderii şi-au reafirmat sprijinul ferm pentru guvernul şi poporul Ucrainei, au subliniat necesitatea încetării imediate a agresiunii ruse şi au salutat răspunsul internaţional coordonat la criză.

Potrivit sursei citate, preşedintele Biden şi-a exprimat aprecierea pentru eforturile Turciei de a sprijini o soluţionare diplomatică a conflictului, precum şi angajamentele recente ale Turciei cu liderii regionali care ajută la promovarea păcii şi a stabilităţii. În plus, preşedinţii au discutat despre oportunităţile de consolidare a legăturilor bilaterale.

---

Actualizare - SUA alocă aproximativ 53 de milioane dolari pentru a sprijini Ucraina

Aflată într-o vizită în Polonia, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a anunţat acordarea unui ajutor umanitar în valoare de aproximativ 53 de milioane dolari din partea guvernului Statelor Unite, prin Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), pentru a sprijini civilii nevinovaţi afectaţi de invazia nejustificată a Rusiei în Ucraina, a transmis Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit sursei citate, aceast ajutor umanitar include sprijin pentru Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU pentru a oferi asistenţă alimentară de urgenţă care salvează vieţi, pentru a satisface nevoile imediate a mii de persoane afectate de invazie, inclusiv persoanele care sunt strămutate din casele lor şi care trec graniţa din Ucraina. În plus, va sprijini operaţiunile logistice ale Programului Alimentar Mondial pentru a transfera asistenţa în Ucraina, inclusiv pentru oamenii din Kiev,.

În total, SUA au oferit Ucrainei în total 159 de milioane de dolari pentru asistenţă umanitară din octombrie 2020, inclusiv aproape 107 de milioane dolari în ultimele două săptămâni ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. Acestea includ alimente, apă potabilă, adăposturi, îngrijire medicală de urgenţă şi servicii de iarnă pentru comunităţile afectate de luptele continue. Până în prezent, două milioane de oameni au fost forţaţi să fugă din Ucraina din cauza conflictului şi se estimează că un milion sunt strămutate în interiorul Ucrainei. Cel puţin 12 milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar. Statele Unite continuă să fie alături de poporul Ucrainei şi vor continua să lucreze pentru a răspunde nevoilor imediate şi pentru a salva vieţi, notează sursa citată.

---

Actualizare - Antony Blinken- convorbire cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Zbigniew Rau

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avut ieri o discuţie telefonică cu ministrul polonez de Externe, Zbigniew Rau, despre eforturile coordonate de a oferi sprijin umanitar şi de securitate Ucrainei în faţa războiului ''nejustificat şi premeditat al Rusiei şi a atacurilor sale inumane şi neconcesionate asupra populaţiei din Ucraina'', potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei provoacă un număr tot mai mare de morţi civili. Secretarul Blinken şi ministrul de Externe Rau au discutat despre eforturile diplomatice în curs, inclusiv sancţiuni, pentru a opri războiul de agresiune al lui Putin. Secretarul a reiterat sprijinul ferm al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Secretarul şi ministrul de Externe au discutat, de asemenea, despre importanţa continuă a acordării de asistenţă de securitate Ucrainei. Secretarul şi-a exprimat recunoştinţa şi sprijinul Poloniei pentru primirea a peste 1,33 milioane de refugiaţi care fug de atacurile barbare ale Rusiei asupra Ucrainei. Acesta a menţionat, de asemenea, că vicepreşedintele SUA va aprofunda discuţiile cu privire la acestea şi alte probleme în timpul vizitei sale în Polonia'', a declarat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american, Ned Price.

---

Actualizare - Lloyd J. Austin III - convorbire cu ministrul Vasile Dîncu

Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, a avut ieri o discuţie telefonică cu ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, cei doi subliniind necesitatea unui dialog continuu şi constant pentru a putea coordona răspunsul aliaţilor la invazia Rusiei în Ucraina, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Cei doi lideri au apreciat profund curajul poporului ucrainean, au reflectat asupra unităţii neclintite dintre aliaţii NATO şi au lăudat angajamentul larg de a oferi Ucrainei asistenţă umanitară şi de securitate.

Secretarul american al Apărării a lăudat, de asemenea, intenţia României de a găzdui un centru logistic de asistenţă umanitară şi a discutat despre stadiul procesului de înfiinţare a unui grup de luptă NATO în România, având Franţa ca naţiune lider.

---

Actualizare - Oficiali: ''Rusia şi China acuză în mod fals folosirea armelor biologice împotriva ruşilor''

Statele Unite nu ajută Ucraina cu arme biologice în războiul său cu Rusia şi nu există indicii că armele biologice sunt folosite de Ucraina, a declarat un oficial al Departamentului Apărării, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

De asemenea, doi înalţi oficiali ai Apărării au susţinut astăzi un briefing de presă la Pentagon.

''Există cinci laboratoare de cercetare biologică la Kiev. Munca lor se concentrează pe diagnosticare, terapie, tratamente, prevenire şi vaccinuri, nu pe utilizarea militară, aşa cum acuză ruşii şi chinezii'', a precizat oficialul.

"Nu există laboratoare de arme biologice ale Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii în Ucraina sau oriunde altundeva în lume", a adăugat acesta.

Convenţia privind armele biologice interzice în mod efectiv dezvoltarea, producerea, achiziţionarea, transferul, stocarea şi utilizarea armelor biologice.

De asemenea, Statele Unite, Ucraina şi Rusia au semnat în 1972 primul tratat multilateral de dezarmare care a interzis o întreagă categorie de arme de distrugere în masă. De asemenea, cele trei ţări au ratificat tratatul în 1975.

Situaţia pe teren în Ucraina

Începând de ieri, ruşii s-au mutat cu aproximativ cinci kilometri mai aproape de Kiev şi se află acum la aproximativ 40 de kilometri în partea de est a oraşului, a precizat oficialul.

Există mai multe linii de avansare către Kiev care au ca scop încercuirea capitalei ucrainene. ''Cu toate acestea, progresul lor pentru a face acest lucru nu a fost eficient'', a adăugat oficialul.

---

Guvernul SUA prezintă noile informaţii în legătură cu războiul din Ucraina şi sancţiunile impuse împotriva Rusiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb