Guvernul va aloca fonduri pentru plata restanţelor la energia termică în Bucureşti, Constanţa şi în alte localităţi

G.U.
Politică / 3 decembrie 2021

Guvernul va aloca fonduri pentru plata restanţelor la energia termică în Bucureşti, Constanţa şi în alte localităţi

Guvernul va iniţia un proiect de hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităţilor administrativ-teritoriale, ca soluţie imediată, pentru plata restanţelor la energia termică, potrivit unui comunicat al Executivului.

De această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din Bucureşti, Constanţa, precum şi din alte localităţi care se confruntă cu disfuncţionalităţi în livrarea energiei termice.

"Discuţiile cu privire la acordarea subvenţiei energiei termice vor continua şi în perspectiva definitivării de către Guvern a proiectului bugetului de stat pentru anul 2022", se menţionează în comunicat.

Măsura a fost analizată, astăzi, la Palatul Victoria, la solicitarea premierului Nicolae Ciucă, în cadrul întâlnirii pe care reprezentanţii Guvernului au avut-o cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, cu privire la situaţia alimentării cu energie termică a celor două municipii şi impactul preţului gigacaloriei asupra populaţiei.

Potrivit sursei citate, la începutul întâlnirii prim-ministrul a solicitat reprezentanţilor Guvernului - miniştrii Finanţelor, Adrian Câciu, Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltan Cseke, Energiei, Virgil-Daniel Popescu - să găsească urgent soluţii pentru ca cetăţenii să beneficieze de apă caldă şi căldură şi să fie redus impactul pe care scumpirea gigacaloriei îl are asupra facturilor plătite de populaţie.

De asemenea, primarii celor două municipii au prezentat problemele cu care se confruntă sistemele de producţie şi distribuţie a energiei în sistem centralizat.

Totodată, s-a discutat despre soluţii viabile de modernizare şi eficientizare a sistemelor de termoficare, prin creşterea accesului primăriilor la fonduri europene alocate prin Fondul de Modernizare.

Discuţiile între reprezentanţii Guvernului şi cei ai autorităţilor publice locale vor continua în perioada următoare, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb