Guvernul va căuta un investitor strategic pentru Tarom până la finele anului şi va privatiza compania de transport aerian atunci când condiţiile pieţei o vor permite, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI, citată de Mediafax. Tarom a fost inclusă pe lista companiilor monitorizate de FMI din noul acord, iar instituţia financiară va evalua atât pierderile, cât şi arieratele operatorului aerian.
Prin actualul acord cu FMI sunt monitorizate o parte din companiile din subordinea Ministerului Transporturilor, respectiv CFR SA, CFR Călători, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Metrorex, CFR Marfă şi Electrificare CFR.
Numărul pasagerilor transportaţi anul trecut de Tarom a crescut cu 24% faţă de anul precedent, de la 1,77 milioane de călători la 2,2 milioane de pasageri, potrivit datelor preliminate ale companiei.
Tarom estimează că în acest an cheltuielile vor fi egale cu veniturile, faţă de un câştig bugetat de 19,8 milioane lei anul trecut, conform proiectului de buget pentru 2011. Compania a înregistrat pierderi de 90,99 milioane de lei în 2009, când miza pe un profit de 760.000 de lei.