GUVERNUL VA MODIFICA PROGRAMUL "PRIMA MAŞINĂ": Dăncilă: "Vrem să încurajăm achiziţionarea de autoturisme nepoluante"

T.I.
Politică / 19 martie 2019

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Actualizare Dăncilă: "Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi"

Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi în procesul de tranziţie către îngrijirea acestora în comunitate, a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă la ceremonia de semnare a unui protocol de colaborare în vederea implementării eficiente a proiectului "TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor", finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman.

"Acest document este foarte necesar protejării copiilor aflaţi în dificultate. Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi în procesul de tranziţie către îngrijirea acestora în comunitate. Ca mamă, mă bucur enorm că avem posibilitatea să implementăm astfel de programe pentru ca un număr cât mai mare de copii să aibă şansa să fie ocrotiţi şi îndrumaţi în viaţă aşa cum se cuvine. O instituţie de îngrijire nu poate suplini mediul familial, afecţiunea şi protecţia părintească. Domeniul semnat astăzi ajută la o aplicare mai bună a etapei a doua a celei mai mari investiţii din fonduri europene în sistemul de asistenţă maternală din România. Este un proiect în valoare de 568 de milioane de euro, implementat în toată ţara. Asistenţii maternali vor beneficia de cursuri de calificare necesare pentru îngrijirea şi creşterea copiilor, ocrotirea sănătăţii acestora, soluţionarea cazurilor de abuz şi neglijenţă. Avem datoria morală să luăm aceste măsuri pentru a le oferi copiilor aflaţi în grija statului şansa de a avea un trai decent, de a beneficia de afecţiunea şi ocrotirea unei familii pentru ca ei să devină adulţi sănătoşi din punct de vedere emoţional şi să aibă la maturitate capacitatea deplină de a se integra în societate", a spus Dăncilă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

----

Guvernul va aproba, în şedinţa de astăzi, modificarea programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, astfel încât să devină "mai dinamic şi mai atractiv", pentru a încuraja achiziţionarea de "autoturisme nepoluante şi eficiente energetic", a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Guvernul continuă să stimuleze piaţa auto prin măsuri adaptate pieţei europene. Adoptăm astăzi un act normativ cu un important impact social, economic şi pentru protecţia mediului. Modificăm programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, cunoscut cetăţenilor ca programul 'Prima maşină', astfel încât să devină mai dinamic şi mai atractiv. Vrem să sprijinim cât mai mulţi români care doresc să-şi cumpere o maşină nouă", a precizat Dăncilă în deschiderea şedinţei, relatează Agerpres.

Premierul a adăugat că Guvernul, prin măsurile adoptate, va încuraja "achiziţionarea de autoturisme nepoluante şi eficiente energetic".

"Concret, pe lângă facilităţile pe care le oferă, deja, acest program pentru cumpărarea autoturismelor clasice, cetăţenii vor beneficia de garanţii guvernamentale şi pentru împrumuturile contractate pentru achiziţionarea autoturismelor hibrid, electric-hibrid şi pur electric. În plus, persoanele fizice vor putea să-şi achiziţioneze un autoturism nou chiar dacă au mai deţinut anterior un astfel de autoturism. Pe lângă beneficiile de mediu, am avut în vedere şi efectele bune pentru industria auto şi cea a componentelor auto cu o pondere însemnată în economia naţională", a mai afirmat Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O UTOPIE : FLATULAREA undei???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb