GUVERNUL VREA O AGENŢIE PENTRU ATRAGEREA INVESTIŢIILOR Pârvan: "O agenţie pentru investiţii nu va avea niciun rezultat"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 17 septembrie 2013

Înfiinţarea unei agenţii pentru atragerea investiţiilor nu va avea niciun rezultat, este de părere Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ca urmare a declaraţiilor făcute de Cristian Socol, consilierul premierului Victor Ponta pe probleme macroeconomice, potrivit căruia Guvernul îşi propune să înfiinţeze o agenţie pentru atragerea investiţiilor, atât autohtone, cât şi străine.

"În timp ce ne străduim să cheltuim mai puţini bani, înfiinţăm tot felul de structuri, cum ar fi Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Ministerul Marilor Proiecte etc., care nu fac decât se consume resurse, fără să aibă şi rezultate", susţine domnia sa.

Cristian Pârvan este de părere că, în prezent, aproape niciun investitor străin nu este interesat să investească la noi, ca urmare a situaţiei economice globale şi că investiţiile ar trebui realizate nu doar la nivelul Capitalei, ci în zone ale ţării unde există terenuri, forţă de muncă, facilităţi fiscale etc.

Cristian Socol a precizat, citat de Agerpres: "Dorim crearea unei agenţii de atragere a investiţiilor - nu numai investiţii străine, ci şi investiţii autohtone -, pentru că nu trebuie să facem tratament discriminatoriu între investiţiile străine şi investiţiile româneşti. Până la crearea acelei agenţii care va fi compatibilă ca organizare şi ca structură cu ceea ce se întâmplă în Ungaria, Polonia, Slovacia, în toate ţările din clusterul nostru, iniţiem deja demersuri pentru parteneriate strategice cu firmele care investesc în România. Dorim modificarea de paradigmă, în sensul că birocraţia o putem reduce şi prin păstrarea de contact permanent cu aceste firme".

Domnia sa susţine că în cadrul agenţiei vor activa "manageri de proiect" şi că fiecare dintre ei va ţine legătura cu investitorii dintr-un anumit sector.

Potrivit lui Socol, Executivul ar intenţiona să creeze un departament de încurajare a start-up-urilor, care să aibă finanţare din fonduri europene, măsură care i-ar ajuta pe tineri să facă afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb