Hackeri ai Statului Islamic cer uciderea a 100 de militari americani

Valentin Busuioc
Internaţional / 22 martie 2015

Actualizare 16:16 Breedlove (NATO): "Ameninţările sunt o încercare de diversiune a Statului Islamic"

Publicarea listei de 100 de militari americani care ar trebui ucişi reprezintă o încercare de diversiune din partea Statului Islamic, "un califat aflat sub presiune" pe câmpul de luptă, a declarat, astăzi, comandantul trupelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, citat de AFP.

Generalul a afirmat, la o dezbatere organizată în Bruxelles de institutul american German Marshall Fund: "De ce ar trebui să ne aşteptăm la mai puţin sau la ceva diferit? Este vorba doar de un mijloc în plus de a face senzaţie. În ultimele luni, am văzut că, de fiecare dată când Statul Islamic suferă o înfrângere pe câmpul de luptă sau se află sub presiune pe câmpul de luptă, se foloseşte de un tertip ca să facă senzaţie. Acest califat se află, în opinia mea, sub o mare presiune şi, drept urmare, ei încearcă să distragă atenţia de la ce se întâmplă pe câmpul de luptă, folosindu-se de unul dintre aceste tertipuri".

---

Mai mulţi hackeri care susţin că fac parte din gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) au publicat pe Internet o listă de 100 de militari americani care ar trebui omorâţi, cu numele, fotografiile, gradele şi presupusele lor adrese, a anunţat astăzi Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste (SITE), potrivit AFP.

Grupul, care se prezintă drept "Divizia de hackeri a Statului Islamic", face apel la membrii şi simpatizanţii săi din SUA să-i ucidă pe respectivii militari. Hackerii susţin că au piratat informaţiile de pe servere, baze de date şi e-mail-uri guvernamentale americane.

În opinia grupării, cei 100 de militari au participat la războiul împotriva SI în Siria, Irak şi Yemen.

La solicitarea The New York Times (NYT), Departamentul american al Apărării şi FBI au transmis că sunt informate în legătură cu aceste ameninţări şi anchetează postarea.

O sursă militară a NYT a declarat că informaţiile postate pe Internet despre cei 100 de militari sunt publice, iar serverele guvernului nu par să fi fost piratate.

În ultimele luni, mai multe publicaţii şi instituţii americane au fost atacate de hackeri care se revendică de la Statul Islamic. În ianuarie, ei au preluat, pentru scurt timp, controlul asupra conturilor de Twitter şi YouTube ale Comandamentului militar american din Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb