Criminalitatea cibernetică a ajuns la un nivel fără precedent. Zilnic au loc infracţiuni, pagubele fiind tot mai mari. Hackerii au accesat sistemele a zeci de companii de telecomunicaţii şi au furat un volum uriaş de date, pe parcursul unei campanii de spionaj derulate pe parcursul a şapte ani, potrivit companiei americano-israeliene de securitate cibernetică Cybereason, care a identificat legături cu activităţi anterioare chineze de acest tip.
Investigatorii Cybereason au anunţat că atacatorii au accesat sistemele unor companii din peste 30 de ţări pentru a obţine informaţii despre persoane din guverne, autorităţi de aplicare a legilor şi din politică. Hackerii au utilizat instrumente legate de alte atacuri atribuite Beijingului de către Statele Unite şi aliaţii lor occidentali, a declarat Lior Div, director executiv al Cybereason: "Un nivel atât de ridicat de sofisticare arată că nu este un grup criminal. Este un guvern care are capacitatea de a efectua un astfel de atac". Conform news.ro, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a spus că nu cunoaşte raportul, dar a adăugat că nu ar permite nimănui să efectueze astfel de activităţi pe teritoriu chinez sau folosind infrastructura chineză. Cybereason a refuzat să menţioneze numele companiilor afectate sau ţările în care îşi desfăşoară acestea activitatea. Persoane apropiate situaţiei au spus că Beijingul ţinteşte tot mai mult companii de telecomunicaţii din Europa Occidentală.
Guvernele occidentale au avertizat că hackerii chinezi au accesat sistemele unor companii şi agenţii guvernamentale din toată lumea, pentru a fura secrete comerciale şi date personale, pentru spionaj.