Hackerii au produs pagube uriaşe în ultimii şapte ani

Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 iunie 2019

Hackerii au produs pagube uriaşe în ultimii şapte ani

Criminalitatea cibernetică a ajuns la un nivel fără precedent. Zilnic au loc infracţiuni, pagubele fiind tot mai mari. Hackerii au accesat sistemele a zeci de companii de telecomunicaţii şi au furat un volum uriaş de date, pe parcursul unei campanii de spionaj derulate pe parcursul a şapte ani, potrivit companiei americano-israeliene de securitate cibernetică Cybereason, care a identificat legături cu activităţi anterioare chineze de acest tip.

Investigatorii Cybereason au anunţat că atacatorii au accesat sis­temele unor companii din peste 30 de ţări pentru a  obţine informaţii despre persoane din guverne, autorităţi de aplicare a legilor şi din politică. Hackerii au utilizat instrumente legate de alte atacuri atribuite Beijingului de către Statele Unite şi aliaţii lor occidentali, a declarat Lior Div, director executiv al Cybereason: "Un nivel atât de ridicat de sofisticare arată că nu este un grup criminal. Este un guvern care are capacitatea de a efectua un astfel de atac". Conform news.ro, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a spus că nu cunoaşte raportul, dar a adăugat că nu ar permite nimănui să efectueze astfel de activităţi pe teritoriu  chinez sau folosind infrastructura chineză. Cybereason a refuzat să menţioneze numele companiilor afectate sau ţările în care îşi des­făşoară acestea activitatea. Persoane apropiate situaţiei au spus că Beijingul ţinteşte tot mai mult companii de telecomunicaţii din Europa Occidentală.

Guvernele occidentale au avertizat că hackerii chinezi au accesat sistemele unor companii şi agenţii guvernamentale din toată lumea, pentru a fura secrete comerciale şi date personale, pentru spionaj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb