Hagag Development Europe a început execuţia lucrărilor privind restaurarea Palatului Ştirbei

T.B.
Companii / 31 octombrie 2023

Hagag Development Europe a început execuţia lucrărilor privind restaurarea Palatului Ştirbei

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a început execuţia lucrărilor privind restaurarea, consolidarea şi refuncţionalizarea Palatului Ştirbei de pe Calea Victoriei. H Ştirbei Palace este primul proiect de spaţii de retail al companiei, conceput să răspundă nevoilor pieţei, se arată într-un comunicat al Hagag, remis redacţiei.

Potrivit sursei menţionate, reprezentanţii Hagag poartă, în prezent, discuţii avansate cu potenţiali chiriaşi a căror cerere consolidată acoperă 90% din suprafaţă totală închiriabilă:"Chiar şi după aproape 200 de ani, Palatul Ştirbei rămâne expresia vie a idealurilor şi aspiraţiilor Bucureştiului, sub formă materială, fiind, în acelaşi timp, o mărturie a istoriei oraşului, precum şi o punte între trecut, prezent şi viitor. H Ştirbei Palace este unul dintre cele mai aşteptate proiecte comerciale din Bucureştiul ultimilor ani, iar acest lucru se datorează arhitecturii impresionante şi istoriei bogate a proprietăţii, dar mai ales conceptului care stă la baza acestui proiect. Spun asta pentru că, odată finalizat, H Ştirbei Palace vă fi primul spaţiu comercial din ţară de tip "department store high-end" care va funcţiona într-o clădire monument istoric, cu deschidere stradală şi poziţionare excepţională, pe una dintre principalele artere centrale ale oraşului. Mai mult decât atât, am reuşit să atragem deja nume sonore din piaţa bunurilor de lux, şi mă bucur să confirm că purtăm, la acest moment, discuţii avansate pentru închirierea a 90% din suprafaţa disponibilă.", spune Yitzhak Hagag, Cofondator şi acţionar al Hagag Development Europe, conform sursei citate.

Lucrările presupun restaurarea, consolidarea şi refuncţionalizarea, în întregime, a clădirii palatului, păstrându-se linia proiectului iniţial, de la proporţiile şi regimul de înălţime, până la refacerea faţadelor şi a elementelor decorative exterioare şi interioare, iar execuţia va fi derulată pe o perioadă de timp estimată la aproximativ 24 de luni, se mai arată în comunicat. Proiectul prevede şi reedificarea corpului semicircular care acomoda, în trecut, fosta remiză de trăsuri, şi care va fi dedicat chiriaşilor activi în industria HoReCa, menţionează sursa precizată.

Potrivit comunicatului, antreprenorul general desemnat este compania românească BTDConstruct & Ambient: "În calitate de antreprenor general, suntem conştienţi că un proiect de o asemenea anvergură precum H Ştirbei Palace este, în egală măsură, o provocare şi o responsabilitate enormă pentru toate părţile implicate. În acelaşi timp, suntem animaţi de ideea de a contribui la astfel de iniţiative de regenerare urbană şi pornim la drum cu un avantaj real, bazat pe experienţa dovedită pe care echipele noastre au acumultat-o, în parcursul ultimilor ani, pe segmentul proiectelor de renovare şi redezvoltare. Avem încredere că prin intermediul acestor eforturi comune, ale Hagag şi ale noastre, Bucureştiul va avea pe harta sa, în curând, un nou punct de atracţie: H Ştirbei Palace.", declară Răzvan Pârvulescu, Head of Business Development al BTDConstruct&Ambient.

Edificat în anul 1835, Palatul Ştirbei de pe Calea Victoriei nr. 109 a fost, între 1849-1856, reşedinţă domnească. Cele mai ample modificări i-au fost aduse proprietăţii în perioada 1881-1891 când arhitectul Frederich Hartmann semna proiectul de transformare a faţadelor palatului şi aducerea lor la formatul în care sunt prezentate astăzi, menţionează sursa citată. Tot Hartmann a fost responsabil şi de proiectul de construcţie al corpului semicircular destinat remizei de trăsuri, demolat ulterior de foştii proprietari, precizează Hagag.

Clasat drept monument istoric de clasă A, Palatul Ştirbei din centrul Bucureştiului este considerat a fi una dintre cele mai valoroase şi reprezentative construcţii din patrimoniul arhitectural, cultural şi istoric al capitalei, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb