Hagag Development Europe investeşte 200 milioane euro în Bucureşti

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 29 octombrie 2019

Ana-Maria Pop, COO Hagag Development Europe, ne-a declarat: "Hagag Development Europe a intrat pe piaţa din România încă din anul 2016".

Ana-Maria Pop, COO Hagag Development Europe, ne-a declarat: "Hagag Development Europe a intrat pe piaţa din România încă din anul 2016".


Hagag Development Europe dezvoltă, în Bucureşti, proiecte în valoare de 200 milioane euro. Compania este un dezvoltator imobiliar specializat în proiecte rezidenţiale şi comerciale în ţara noastră, fiind implicată în achiziţionarea, dezvoltarea şi renovarea unor imobile şi proiecte localizate în zone premium din Capitală. Acţionarii şi echipa locală de management deţin o vastă experienţă în sectorul imobiliar, fiind implicaţi în achiziţionarea de proprietăţi, aprobarea planificării, construcţia şi livrarea de proiecte rezidenţiale şi comerciale de referinţă, în ultimii 16 ani, în Israel şi România.

Ana-Maria Pop, COO Hagag Development Europe, ne-a declarat: "Hagag Development Europe a intrat pe piaţa din România încă din anul 2016. Pe plan local, compania se bucură de implicarea unei echipe de profesionişti formată din consultanţi în domeniul imobiliar, ingineri, manageri de proiect, specialişti în marketing şi vânzări, jurişti şi avocaţi şi derulează, la momentul actual, patru proiecte care presupun o investiţie consolidată de 200 de milioane de euro: H Pipera Lake, H Victoriei 139, H Victoriei 109 şi H Eliade 9 Residence".

Cel mai amplu proiect imobiliar pe care îl derulează Hagag Development Europe la noi este H Pipera Lake, după cum ne-a spus Ana-Maria Pop, Chief Operating Officer în cadrul companiei: "H Pipera Lake este cel mai amplu proiect pe care compania îl dezvoltă în Româ­nia, pe segmentul rezidenţial: vorbim despre un număr total de 1.350 de apartamente dispuse în 17 imobile cu un regim de înălţime de S+P+6E+7R, deservite de peste 1.600 de locuri de parcare, spaţii verzi generoase, locuri de joacă, zonă de promenadă amenajată pe malul lacului, minimarket şi farmacie amplasate în incinta ansamblului, dar şi grădini proprii pentru apartamentele de la parter.

Proiectul va fi dezvoltat în trei etape, pe o suprafaţă de teren de 57.000 de metri pătraţi şi presupune o investiţie estimată la 90 de milioane de euro. Am demarat lucrările de construcţie pentru prima fază care va livra cinci clădiri cu regimul de înălţime P+6E+7R. Fiecare imobil va dispune de 78 de apartamente de tip studio dublu, două şi trei camere cu suprafeţe construite cuprinse între 55 mp şi 97 mp. Prima etapă a construcţiei va fi terminată la finalul anului 2020, iar pentru următoarele două etape preconizăm o perioadă de trei pâna la cinci ani.

H Pipera Lake este un ansamblu rezidenţial modern, amplasat într-o zonă care se află în continuă dezvoltare, departe de agitaţia oraşului, dar aproape de toate punctele de interes ale unui trai modern. Mai mult decât atât, este o zonă cu potenţial, care s-a dezvoltat enorm în ultimii ani şi al cărui motor am putea spune că a fost, până nu demult, polul de birouri din vecinătate. Astăzi a venit şi rândul nostru să contribuim şi să aducem zonei un plus de valoare. Vom începe prin a oferi locatarilor posibilitatea de a beneficia de un drum cu trei căi de acces şi vom avea în vedere şi siguranţa acestora - vom asigura partea de administrare a complexului vreme de 15 ani de la predarea proiectului, dar şi servciile de pază şi concierge.

Ne bucurăm să vedem că există interes din partea clienţilor şi că, fie că sunt în căutarea unei locuinţe, fie că sunt interesaţi de zona de investiţii, cererea depăşeşte, în continuare, oferta. Până în prezent, 45% din unităţile care urmează a fi livrate în prima fază au fost deja contractate".

Potrivit informaţiilor de pe site-ul proiectului, locuinţele sunt dotate cu sistem de încălzire în pardoseală conectat la centrala termică a fiecărui apartament şi prevăzut cu termostate individuale, asigurând astfel independenţa energetică şi temperaturile preferate pentru fiecare locuinţă. Avantajul principal al sistemului de încălzire în pardoseală constă în costurile reduse cu încălzirea în timpul sezonului rece, ca urmare a eficienţei termice.

Proiecte în Calea Victoriei şi în Primăverii

Un alt proiect pe care Hagag Development Europe îl va dezvolta la noi este "H Eliade 9 Residence", din zona Primăverii. Construcţia respectivului ansamblu urmează să înceapă anul viitor.

Sursa citată ne-a mai spus: "H Eliade 9 Residence este un proiect rezidenţial premium care va fi dezvoltat sub conceptul «smart house» şi care se adresează tuturor celor care sunt în căutarea unui apartament high-end, situat într-o zonă exclusivis­tă. Suprafeţele construite variază de la 90 mp pentru unităţile cu două camere şi ajung până la 440 mp pentru apartamentele cu şase camere. Spaţiile de interior generoase şi combinaţia rafinată de caracteristici ale clădirii sunt completate de un concept arhitectural futurist, finisaje premium în rândul cărora amintim parchet şi tâmplărie din lemn masiv sau podele din piatră naturală, dar şi servicii moderne, precum un concierge dedicat.

Imobilul va fi edificat pe o suprafaţă de 2.200 mp şi va avea o suprafaţă totală construită de aproximativ 6.500 mp. Proiectul va beneficia de un regim de înălţime de 2S+P+4E şi va îngloba 38 de apartamente, 76 de locuri de parcare subterane şi supraterane, faţade din sticlă şi o zonă de atrium. În acest moment suntem în faza de avizare. Estimăm că vom primi autorizaţia de construcţie până la finalul anului şi vom începe lucrările anul viitor, iar termenul de finalizare îl preconizăm pentru prima parte a anului 2022".

Celelalte două proiecte de investiţii ale dezvoltatorului israelian sunt reprezentate de două clădiri care vor fi reconsolidate, situate pe Calea Victoriei - H Victoriei 109, lângă grădina Eden (fostul sediu Petrom), care va fi livrată la începutul anului 2020 şi H Victoriei 139, lângă muzeul George Enescu, butic rezidenţial de lux, care urmează să fie gata la finalul anului următor.

"Proprietăţile noastre de pe Calea Victoriei au în spate poveşti fascinante şi stau mărturie unei epoci în care eleganţa şi luxul erau epicentrul culturii aristocratice. Mai mult decât atât, am decis să investim în aceste două proiecte nu doar datorită potenţialului zonei, ci şi pentru că transformarea şi repunerea în circuit a acestor două clădiri este o provocare pentru noi.

Ana-Maria Pop ne-a declarat: "H Victoriei 109 este un mix fermecător între nou şi vechi, cu o suprafaţă totală construită de 7.325 mp şi o suprafaţă totală închiriabilă de 6.000 mp. Odată consolidată, fortificată şi finalizată, clădirea va fi certificată BREEAM şi se va bucura de toate facilităţile de care dispun clădirile moderne de birouri: finisaje de top, facilităţi exclusiviste, lumină naturală, izolaţie îmbunătăţită, puncte de încărcare pentru vehicule electrice, raste pentru biciclete, duşuri, pardoseală flotantă, sistem HVAC independent pentru fiecare nivel, spaţii verzi amenajate. Faţada clădirii va fi păs­trată în totalitate, asemenea şi caracteristicile arhitecturale din proiectul iniţial al imobilului.

H Victoriei 139 este expresia celor mai înalte standarde în materie de design şi eleganţă: încăperi spaţioase cu tavane înalte şi ferestre largi, terasă proprie şi finisaje high-end, cărora li se adaugă concierge dedicat, sisteme de supraveghere video şi acces pe bază de card sau cod de acces. Zonele comune de tranzit vor fi dotate cu sisteme de iluminare LED, pardoseală din marmură, spaţii de depozitare securizate şi terase private. Clădirea va avea o suprafaţă totală construită de 3.200 mp şi va dispune de 33 de apartamente de 2, 3 şi 4 camere şi un regim de înălţime de S+P+7+8R. Locaţia selectă permite accesul facil către importante obiective cu valoare istorică, spaţii comerciale exclusiviste, hoteluri, restaurante fine dining sau instituţii ale statului".

Dezvoltatorul intenţionează să mai investească şi în alte proiecte rezidenţiale din ţara noastră, considerând că piaţa noastră imobiliară este în continuă ascensiune şi încă mai este loc pentru noi ansambluri.

(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb