Grupul german Henkel şi-a înrăutăţit estimările privind vânzările şi câştigurile în 2019, din cauza performanţelor dezamăgitoare la divizia sa de produse cosmetice şi a problemelor de la divizia de adezivi, afectată de scăderea producţiei industriale, transmite Reuters.
În ultimii ani, performanţele Henkel au fost sub cele ale rivalelor Procter & Gamble (P&G) şi Unilever.
Producătorul şamponului Schwarzkopf şi al detergentului Persil a raportat marţi un declin de 0,4% al vânzărilor în trimestrul doi din acest an, la 5,121 miliarde de euro, în timp ce câştigurile per titlu au scăzut cu 9,5%, la 1,43 euro, ambele sub previziunile analiştilor.
Marţi dimineaţa, acţiunile Henkel au scăzut cu 6,4% la Bursa de la Frankfurt.
Directorul general Hans van Bylen a explicat că rezultatele Henkel au fost afectate de scăderea cererii din industrie, în special în sectorul auto şi electronic, şi nu se aşteaptă la o redresare în semestrul doi din 2019, informează Reuters.
Vânzările la divizia de produse cosmetice au scăzut cu 2,4% în perioada aprilie-iunie 2019, din cauza cererii mai reduse în Europa şi America de Nord.
În anul fiscal 2019, Henkel se aşteaptă la o creştere organică a vânzărilor, excluzând impactul achiziţiilor şi al cursului de schimb, între zero şi 2%, după ce anterior previzionase un avans de 2-4%.
Henkel România a fost înfiinţată în 1994 ca filială a Henkel Central Eastern Europe. Compania are în prezent aproximativ 500 de angajaţi, iar portofoliul său cuprinde peste 30 de mărci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii, transmite aceiaşi sursă.
Henkel deţine trei unităţi de producţie în România (Divizia Adezivi), amplasate în: Pantelimon (lângă Bucureşti), Câmpia Turzii (judeţul Cluj) şi Roznov (judeţul Neamţ).