Hidroelectrica negociază împrumuturi de 300 milioane euro

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 noiembrie 2009

Mihai David

Mihai David

Negocierile finale se poartă cu BCR, BRD, ING, Raiffeisen, Unicredit şi CitiBank

Hidroelectrica negociază, de ceva vreme, contractarea unor credite pentru investiţii în valoare totală de 300 milioane de euro. Surse apropiate negocierilor susţin că noua conducere a Hidroelectrica a purtat discuţii cu toate băncile din România şi că negocierile finale se poartă cu BCR, BRD, ING, Raiffeisen, Unicredit şi CitiBank. Aceleaşi surse mai susţin că aceste negocieri vor fi încheiate până la finele lunii noiembrie, iar creditele nu vor fi contractate cu garanţii din partea statului.

Directorul general al societăţii, Mihai David, a declarat, ieri, cu ocazia punerii în funcţiune a centralei hidroelectrice Ipoteşti, care a fost retehnologizată prin investiţii de aproximativ 65 milioane euro: "Am semnat deja contractele pentru două împrumuturi în valoare totală de circa 50 de milioane de euro. Nu pot spune încă despre ce bănci este vorba, pentru că suntem în negocieri cu alte patru, pentru restul banilor, până la 300 milioane de euro".

Fondurile vor fi utilizate pentru finanţarea lucrărilor de investiţii în modernizarea şi retehnologizarea hidrocentralelor, compania restructurându-şi, prin aceste împrumuturi, creditele pe termen scurt.

Oficialii Hidroelectrica au avut de furcă în negocierea creditelor, întrucât băncile sunt reticente în finanţarea investiţiilor energetice fără garanţii colaterale solide. Surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul susţin că varianta negocierii a unor sume mai mici cu marile bănci din România a fost singura fezabilă pentru obţinerea finanţării necesare.

În 2007, Hidroelectrica a anunţat că intenţionează să contracteze credite până la 900 milioane de euro. Primele negocieri au început, la data respectivă, cu Deutsche Bank, Erste Bank, CitiBank şi ING. În prezent, creditele totale ale societăţii sunt de 400 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb