Hidroelectrica vinde 19 microhidrocentrale, iar zece dintre ele sunt privatizate a treia oară

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 mai 2009

Cel mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica, scoate în această lună la vânzare 19 microhidrocentrale (MHC), zece dintre acestea fiind scoase la privatizare pentru a treia oară, potrivit datelor transmise de companie, citate de NewsIn. "La ultima licitaţie organizată de Hidroelectrica, pentru grupul de active din bazinul râului Neagra Sarului (10 MHC-uri) nu a depus ofertă de participare nicio companie, după ce zece companii au cumpărat dosare de prezentare. Procesul pentru următoarea licitaţie începe în luna mai 2009, fiind propuse pentru a fi scoase la vânzare un număr de 19 microhidrocentrale (10 MHC-uri din etapa precedentă şi 9 MHC-uri nou evaluate)", spun re­prezentanţii companiei.

Compania a scos la privatizare, în octombrie 2008, 16 microhidrocentrale. Dintre acestea, au fost vândut numai şase, cu aproape 22 milioane lei, companiilor Wienstrom GmbH din Austria şi SC Beny Alex SRL din România. Apoi, în februarie 2009, producătorul de electricitate a scos a doua oară la vânzare, prin licitaţie deschisă, grupul de 10 micro­hidrocentrale neprivatizate iniţial.

Producătorul de energie electrică mai are de privatizat 44 de microhidrocentrale (în afară de acestea 19), ca urmare a angajamentului asumat de România în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, prin care Hidroelectrica a avut de privatizat un portofoliu de 150 mi­crohidrocentrale. Până acum, Hidro­electrica a vândut 87 microhidrocentrale.

Hidroelectrica este cel mai mare pro­ducător de energie electrică şi servicii teh­nologice de sistem din România. Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajaţi. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din producţia de energie electrică a ţării şi foloseşte sursele regenerabile. Compania administrează 326 centrale hidroelectrice şi staţii de pompare, ce însumează o putere instalată de peste 6.300 MW.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mi se pare si normal ca nu le-au vandut. Daca Hidroelectrica facea o licitatie de genul cu pretul de mers in jos, poate le vindeau cu 100.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb