"Hidroelectrica" vrea să-şi majoreze capitalul social la 4,411 miliarde lei

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fondul Proprietatea / 13 iunie 2007

Acţionarii Hidroelectrica SA au decis, în şedinţa din 15 martie 2007, majorarea capitalului social cu 442,547 milioane lei, după reevaluarea unor terenuri, pentru care compania a obţinut certificate de proprietate, potrivit datelor publicate de societate în Monitorul Oficial. Noua valoare a capitalului social subscris şi vărsat al Hidroelectrica va fi de 4,411 miliarde lei, divizat în peste 441 de milioane de acţiuni cu o valoare de 10 lei/acţiune.

În urma majorării de capital, statul, prin Minis­terul Economiei, va avea un aport de 3,53 miliarde lei, adică o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80,05%, în timp ce Fondul Proprietatea, celălalt acţionar al companiei Hidroelectrica, va avea un aport la capital de 879,80 milioane lei şi o cotă de 19,94% din acţiuni.

Surse din piaţa de energie declarau agenţiei NewsIn, la finele lunii martie, că Hidroelectrica, producătorul celei mai ieftine energii electrice din ţară, a livrat anul trecut la export peste 20% din electricitatea generată. Compania a furnizat în 2006 către patru companii private circa 3,4 TWh pentru export, în condiţiile în care producţia sa pe anul trecut a fost de circa 17,6 TWh.

Hidroelectrica are şi pentru următorii ani energie contractată la export cu societăţile Energy Financing Team (EFT) Marea Britanie, Energy Financing Team România, ATEL şi EGL. Rezilierea unilaterală din partea producătorului de stat a acestor contracte va atrage, potrivit clauzelor contractuale, plata unor despăgubiri de aproximativ 1,2 miliarde euro către companiile respective.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb