Holcim a raportat profit peste estimări, în 2014

Elena Deacu
Companii / 23 februarie 2015

Grupul elveţian Holcim, care fuzionează cu Lafarge pentru a forma cel mai mare producător mondial de ciment, a raportat profit care depăşeşte estimările analiştilor în anul 2014, transmite Reuters.

În perioada octombrie - decembrie 2014, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a crescut cu 6,5%, la 1,01 miliarde de franci elveţieni (1,07 miliarde de dolari), în timp ce analiştii estimau un câştig de 984,4 milioane de franci elveţieni. Vânzările au urcat cu 1,9%, la 4,87 miliarde de franci elveţieni.

Creşterea economiei SUA şi expansiunea pe pieţele emergente au ajutat Holcim să-şi menţină estimările pentru 2015. Astfel, compania se aşteaptă la un profit operaţional, excluzând costurile legate de fuziune, de 2,7 - 2,9 miliarde de franci elveţieni. În 2014, profitul operaţional a urcat cu 4,6%, la 2,47 miliarde de franci elveţieni.

Compania va plăti dividende de 1,30 franci elveţieni pe acţiune pentru 2014, sub estimările analiştilor, de 1,45 franci elveţieni.

Profitul net atribuibil acţionarilor a crescut anul trecut cu 1%, la 1,29 miliarde de franci elveţieni.

La începutul acestei luni, producătorul irlandez de materiale de construcţii CRH a anunţat că va cheltui 6,5 miliarde de euro (7,3 miliarde de dolari) pentru a achiziţiona active de la rivalele Lafarge şi Holcim. Este cea mai mare tranzacţie efectuată vreodată de CRH, care devine, astfel, a treia mare afacere cu materiale de construcţii din lume, după capitalizarea bursieră.

Vânzarea activelor din Europa, Canada şi alte regiuni este o precondiţie pentru ca Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea realizării fuziunii lor, care va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari).

Holcim a intrat în România în 1997 şi, în prezent, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb