Holcim România îşi continuă extinderea reţelei de staţii ecologice de betoane, lansînd o nouă staţie în Braşov, ca urmare a unei investiţii de aproximativ 1,5 milioane euro. În acest an, alte două staţii ecologice de betoane vor deveni operaţionale în Timişoara şi Tîrgu Mureş.
Staţia are o capacitate de 120 metri cubi de beton pe oră şi este complet automatizată, astfel încît sunt garantate atît calitatea constantă a betoanelor livrate, cît şi furnizarea unei cantităţi exacte. Tehnologia de ultimă oră folosită în această staţie ecologică de betoane permite reducerea la zero a emisiilor de praf şi a zgomotului, dar şi reciclarea reziduurilor de beton proaspăt.
Noutatea acestui tip de staţie constă şi în faptul că este operaţională pe tot parcursul anului datorită sistemului de încălzire a aerului şi apei, care permite producerea betonului în condiţii optime chiar şi pe timp friguros.
Holcim a introdus pentru prima dată în România conceptul de staţie ecologică de betoane la Piteşti în 2001. Din cele 12 staţii de betoane pe care compania le deţine în prezent, 9 au la bază conceptul de staţie ecologică (Piteşti, Craiova, Cluj Napoca, Ploieşti, Oradea, Arad, Sibiu, Bucureşti - Chitila şi Braşov), iar celelalte 3 funcţionează la standarde europene (Bucureşti - Pipera, Bucureşti - Progresul şi Satu Mare). Pînă la sfîrşitul acestui, an alte două staţii ecologice de betoane vor fi lansate în Timişoara şi Tîrgu Mureş.
Grija pentru mediu este demonstrată şi în valoarea investiţiilor pe care "Holcim România" le-a făcut din 1997 pînă în prezent, investiţiile pentru protecţia mediului depăşind 17 milioane euro.
În acest an, Holcim România va continua să investească peste 32 milioane euro în calitate, protecţia mediului, protecţia muncii şi sănătate, precum şi în alte proiecte.
Holcim este unul dintre liderii mondiali în producţia de ciment, betoane şi agregate (nisip şi pietriş) şi în servicii aferente industriei materialelor de construcţie. Compania elveţiană a cucerit o prezenţă puternică pe piaţă în peste 70 de ţări, pe toate continentele, operînd peste 130 de fabrici de ciment şi mai mult de 750 staţii de betoane, avînd peste 48.000 de angajaţi. Holcim a fost una dintre primele companii din această industrie care a investit în Europa de Est după 1989.
Holcim România SA deţine în prezent 3 fabrici de ciment în Turda, Cîmpulung şi Aleşd, 12 staţii de betoane (dintre care 9 sunt construite pe baza conceptului de staţie de betoane ecologică) şi 4 staţii de agregate. Holcim România are în prezent aproximativ 1300 angajaţi.