HONDA: Calificative maxime pentru modelele HR-V şi Jazz în cadrul testelor de siguranţă EuroNCAP

Adina Lateş
Companii / 5 noiembrie 2015

Calificative maxime pentru modelele HR-V şi Jazz în cadrul testelor de siguranţă EuroNCAP

Lansate recent pe piaţa din România, noile modele HR-V şi Jazz au fost testate de organizaţia independentă EuroNCAP, reuşind un calificativ maxim de 5 stele, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Testate intern înainte de lansarea oficială pe piaţa din Europa, noile modele Honda au confirmat tehnologiile avansate folosite de Honda pentru a oferi pasagerilor cel mai înalt nivel de siguranţă. Noul Jazz a reuşit o performanţă importantă fiind doar al doilea model din segmentul B care a reuşit calificativul maxim de 5 stele după noua schemă de testare implementata de EuroNCAP pentru anul 2015", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, ambele modele Honda beneficiază în standard de sistemul CTBA (City Brake Active) ce se bazează pe o cameră video pentru a scana zona din faţa maşinii şi a detecta posibilitatea unei coliziuni cu maşina din faţă. Atunci când algoritmul sistemului CTBA consideră că există un risc de coliziune sunt emise avertizări vizuale şi acustice. În cazul în care şoferul nu reacţionează la aceste avertizări sistemul frânează automat maşina. Acest sistem este destinat mediului urban şi funcţionează până la viteza maximă de 30 km/h.

Lista de echipamente de siguranţă oferite standard pentru noile Jazz si HR-V include airbaguri frontale, laterale şi tip cortină, centuri cu pretensionare pentru toţi pasagerii şi tetiere active pentru pasagerii din faţă.

Pe lângă dotările enumerate mai sus, echipările Elegance (HR-V) şi Confort (Jazz) oferă standard pachetul de asistenţă ADAS ce include sistemele Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Limiter, High Beam Support System şi Lane Departure Warning.

"Sistemul Intelligent Speed Limiter (premieră pentru gama Honda) corelează funcţiile unui limitator de viteză clasic cu informaţiile primite de la sistemul Traffic Sign Recognition (ce detectează şi afişează limitele de viteze pe ecranul digital din zona cadranelor de bord). Rezultatul final este un limitator de viteză inteligent care setează pragul superior de viteză conform cu indicatoarele detectate de sistemul Traffic Sign Recognition pentru a minimiza şansele de depăşire a vitezelor legale", se prezintă în comunicatul amintit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb