HORIA CONSTANTINESCU, COMISAR ŞEF PROTECŢIA CONSUMATORILOR: "Condiţiile unor unităţi de pe plajă - departe de noţiunea de turism"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 25 iulie 2017

"Condiţiile unor unităţi de pe plajă - departe de noţiunea de turism"

Condiţiile în care funcţionează unele unităţi de pe plaja noastră sunt departe de noţiunea de turism, concluzionează Horia Constantinescu, comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului din Constanţa, în urma unor controale efectuate, ieri, în mai multe locaţii de pe litoralul românesc, printre care se numără Eforie Nord, Mangalia sau Costineşti.

Gunoaie aruncate la tot pasul, toalete insalubre, gândaci, produse alimentare fără urme de identificare ori informaţii referitoare la termenul de expirare sunt câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii CJPC la malul mării.

Horia Constantinescu a relatat, pe scurt, ce a găsit la una dintre terasele din Eforie Nord, deţinută de societatea comercială Autotrans: "Lipsa oricărui fel de autorizaţii, de ani de zile nesolicitate, nedepuse, neeliberate, carne şi produse din carne lipsite de orice fel de formă de informare a durabilităţii minimale, produse gătite cu dată incertă, cu un aspect impropriu faţă de pretenţiile unei mâncări pentru consum uman, depozitare neconformă, lipsa oricărui fel de identificare a unora dintre produsele negătite depozitate, o curăţenie îndoielnică, pahare spălate în lipsa apei calde, extraordionar de multe deficienţe, plaja murdară, fără respectarea niciuneia dintre obligaţiile asumate prin contractul de închiriere, ceva care este departe de noţiunea de turism".

În urma controlului, comisarii de la Protecţia Consumatorului au dispus oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor identificate, atât pentru plajă, cât şi pentru bar şi restaurant, cât şi sancţionarea cu 20.000 de lei.

Pentru spaţiile de toaletă, inspectorii CJPC urmează să facă o adresă către autoritatea de sănătate publică, conform atribuţiilor pe care aceasta le are în domeniu, a mai precizat domnul Constantinescu.

Terasa în cauză este recidivistă, întrucât nu este prima dată când a fost închisă de comisarii CJPC, acest lucru întâmplându-se şi în anii trecuţi, conform informaţiilor existente.

Horia Constantinescu a precizat că verificările de ieri au fost făcute în urma mai multor sesizări ale consumatorilor. Aceste controale continuă seria verificărilor făcute de autoritatea de profil pe litoralul românesc, în cadrul cărora au fost închise temporar mai multe unităţi de masă şi cazare, întrucât funcţionau în condiţii improprii, cu încălcarea normelor sanitare şi a legislaţiei în vigoare.

Unele dintre acestea şi-au remediat situaţia şi au fost redeschise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb