HORNBACH: Degradarea acoperişului, cel mai mare risc pentru o mansardă

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 9 iulie 2015

Degradarea acoperişului, cel mai mare risc pentru o mansardă

Cel mai important risc în cazul unei termo sau hidroizolări defectuoase este degradarea ireversibilă a şarpantei din lemn şi acoperişului casei, arată specialiştii Hornbach, care oferă o serie de recomandări privind izolaţia acestui spaţiu cu scopul de a evita degradarea acoperişului, apariţia mucegaiului şi, cel mai important, costuri ridicate la încălzire pe timp de iarnă.

Potrivit lui Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach România, "urmează apoi apariţia mucegaiului pe suprafaţa interioară a placării acoperişului, care poate ameninţa sănătatea celor care locuiesc în interiorul casei. În plus, o izolare incorect realizată nu va permite reducerea costurilor de încălzire pe perioada iernii".

Potrivit declaraţiilor oficialului companiei, evitarea pierderii de căldură presupune alegerea corectă a unui produs termoizolant elastic şi compresibil care să umple complet spaţiile neregulate din interiorul şarpantei. În momentul în care spaţiile sunt perfect acoperite, termoizolarea va reduce semnificativ consumul de energie termică pe timpul iernii şi va preveni apariţia umidităţii.

Astfel, pentru o termoizolare eficientă a spaţiului mansardat se recomandă produsele din vată minerală de sticlă semirigide, care prezintă o conductivitate termică mică. Mai mult, în cadrul acestui prim pas al procesului de izolaţie trebuie asigurată şi protecţia lemnului împotriva umidităţii folosind membrane de control cu permeabilitate variabilă.

"De asemenea, sfatul nostru este ca procesul de izolaţie să fie supervizat de către un constructor profesionist, care cunoaşte instrucţiunile de instalare furnizate de către producător şi este capabil să aleagă corect cele mai eficiente produse pentru un astfel de proiect", a completat reprezentantul companiei.

Mai multe recomandări cu privire la criteriile în funcţie de care se alege izolaţia potrivită vor fi puse la dispoziţia clienţilor Hornbach chiar din partea producătorilor de vată minerală şi alte produse specifice termoizolării, care vor fi prezenţi în fiecare magazin pe parcursul lunii iulie. În plus, în această perioadă, în toate locaţiile Hornbach va exista o zonă special amenajată unde vor fi prezentate detalii despre aceste produse.

Cactuşii - îngrijire minimă pentru o creştere îndelungată

Tot în luna iulie, specialiştii Hornbach pun la dispoziţia clienţilor şi materiale legate de îngrijirea cactuşilor. Decorative prin formă, culoare şi mod de aşezare al frunzelor, plantele suculente, precum cactuşii, sunt mult mai uşor de îngrijit decât alte plante de mici dimensiuni, cel mai important aspect fiind asigurarea unor condiţii favorabile de lumină şi temperatură.

"Aerul rece şi uscat din timpul iernii este o condiţie esenţială pentru apariţia florilor cactuşilor, pe când excesul de lumină şi umiditate le va provoca un repaus de 4-5 luni, timp în care acestea nu vor putea înflori", a menţionat Mugurel-Horia Rusu.

Potrivit acestuia, aerisirea spaţiului şi menţinerea unei temperaturi constante sunt alte două criterii cu impact pozitiv asupra plantelor suculente, nerespectarea acestor condiţii putând cauza arsuri la nivelul frunzelor. De asemenea, pasionaţii de grădinărit trebuie să fie atenţi şi la pământul în care se cultivă cactuşii, acestea necesitând o permeabilitate foarte bună.

Pentru colecţionarii în permanentă căutare de soiuri inedite, Hornbach pune la dispoziţie în luna iulie peste 50 de tipuri de cactuşi şi plante suculente originare din Italia, Spania, Portugalia şi Olanda, printre care se pot regăsi specii precum Crassula Portulaca Magical Tree, Crassula Sunset, Echeveria Apus, Aloe Distans, Euphorbia Tirucallisau Portulacaria Afra Variegata. Mai mult, în zona de grădină din magazine vor fi expuse, alături de plante, şi toate accesoriile necesare unui proiect complet de îngrijire.

Reprezentantul companiei a menţionat că preţurile pentru această categorie de plante pornesc de la 6,90 lei şi pot ajunge până la 370 lei în cazul unui exemplar matur de o talie considerabilă. De asemenea, clienţii beneficiază permanent şi de garanţia creşterii plantelor, acestea având o calitate ridicată. În cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb