Hotelurile şi pensiunile din Braşov sunt rezervate în proporţie de 70% de Paşte

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 4 aprilie 2014

Hotelurile şi pensiunile din Braşov sunt rezervate în proporţie de 70% de Paşte

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din Braşov au pregătit pachete turistice pentru Paşte la preţuri care încep de la 35 de lei de persoană pentru o noapte de cazare la pensiuni din Predeal sau de la 99 de euro de persoană un sejur de patru zile la o pensiune de trei margarete din Poiana Braşov. Până acum, pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov sunt rezervate în proporţie de 70%, însă hotelierii se aşteaptă ca acestea să fie pline, mai ales că ortodocşii şi catolicii vor sărbători Paştele în aceeaşi perioadă.

La pensiunile ANTREC sunt preţuri de la 790 de lei

"Cred că anul acesta vom avea pensiunile pline, ţinând cont că Paştele catolic şi cel ortodox sunt sărbătorite în acelaşi timp. Ne aşteptăm la un aflux mare de turişti în zona Braşovului, la Prejmer sau Râşnov", afirmă Marilena Stoian, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). În judeţul Braşov, ANTREC pune la dispoziţie aproximativ 3.000 de locuri de cazare în Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

Preţurile la pensiunile din reţeaua ANTREC pornesc de la 790 de lei pentru două persoane, pentru un sejur de trei nopţi şi ajung până la 1.200 de lei, în funcţie de numărul de nopţi de cazare.

"În general, cele mai căutate sunt pachetele cu trei nopţi de cazare, cu demipensiune şi masa de Paşte inclusă, iar preţurile pornesc în general de la 790 de lei camera pentru un sejur de trei nopţi, dar ajung şi la 1.000 - 1.200 de lei, în funcţie de câte nopţi de cazare preferă turiştii", spune Ioana Dodiţă, reprezentant ANTREC Braşov.

Turiştii care aleg să petreacă Paştele în judeţul Braşov pot opta şi pentru alte unităţi de cazare. De exemplu, la o pensiune de două margarete din Râşnov preţul de cazare pentru o persoană este de 45 de lei pentru o noapte, fără masă inclusă, turiştii având la dispoziţie bucătărie utilată unde îşi pot prepara singuri mâncarea. Unitatea se poate închiria unui grup, dar şi individual.

Turişii pot beneficia de o ofertă similară şi la o pensiune de trei margarete din Moeciu de Jos, preţul fiind de 50 de lei pe noapte pentru o persoană, cu pachet pentru minimum patru nopţi. Cei care nu vor să aibă grija meselor se pot caza la un hotel de trei stele din Bran, unde pensiunea completă şi masa festivă de Paşte costă 185 de lei pe noapte pentru o persoană, cu un sejur de minimum două nopţi.

Şi la Predeal turiştii pot găsi preţuri mici la cazare. Astfel, la o vilă de două margarete preţul pentru camera dublă matrimonială este de 35 de lei pe noapte de persoană, iar camera dublă superioară costă 38 de lei pe noapte pentru o persoană. Tot în Predeal, la o pensiune de două margarete de la Cota 1200 pachetul de Paşte, cu minimum trei nopţi cazare şi masa festivă inclusă, porneşte de la 60 de lei pe noapte de persoană.

Celor care optează pentru pensiuni de trei margarete, tot la Predeal, li se oferă pachete cu cazare, mic dejun şi cină festivă la preţuri între 150 şi 170 de lei pe noapte de persoană, pentru minimum trei nopţi.

În Poiana Braşov, preţurile sunt mai mari de 100 de lei pe noapte

Cea mai scumpă staţiune din judeţul Braşov rămâne Poiana Braşov. Aici, la o vilă de trei margarete tariful pentru o noapte de cazare este de 100 de lei de persoană, fără masă inclusă, cu posibilitatea închirierii întregii vile, care are opt locuri disponibile, la preţul de 500 de lei pe noapte. Hotelierii din Poiană vin cu diverse oferte, în special pentru familiile cu copii, pentru care au pregătit diverse surprize de Iepuraş.

De exemplu, la un hotel de patru stele preţurile pornesc de la 121 de euro pentru un pachet cu trei nopţi de cazare în cameră dublă pentru o persoană şi ajung la 248 de euro de persoană pentru cinci nopţi de cazare în apartament. Turiştii care aleg această variantă vor fi întâmpinaţi în noaptea de Paşte cu ouă roşii, cozonac, pască şi vin roşu, iar copiii vor primi cadouri. Un alt hotel de trei stele oferă un pachet cu trei nopţi de cazare la preţul de 128 de euro de persoană cu mic dejun inclus, iar după slujba de Înviere la biserica de lemn din Poiana Braşov turiştii vor fi întâmpinaţi cu produse tradiţionale de Paşte.

Tot la un hotel de patru stele din staţiune, preţurile sunt între 189 de euro şi 419 euro de persoană pentru sejururi de cinci sau şapte nopţi. Pachetul include, cazarea, cină specială de Înviere, "dejun pascal tradiţional" şi cină cu petrecere, precum şi acces zilnic la piscină, saună, fitness şi jacuzzi. Pentru cei mici, în fiecare seară, începând cu ora 20.30, vor fi organizate "petrecere cu personaje din poveşti", "club pascal de creaţie cu concurs de ouă încondeiate cu diplome şi premii" sau "vânătoare de ouă" în prima zi de Paşte. De asemenea, la sosire turiştii vor găsi în apartamente cadouri surpriză şi coşuri cu fructe.

Pachete atractive şi la hotelurile din Braşov

Turiştii care preferă să petreacă sărbătorile în oraş, la Braşov, pot găsi cazare la o pensiune de trei margarete la preţul de 399 de lei de persoană pentru trei nopţi. O altă vilă de trei margarete are ofertă doar pentru închirierea întregii pensiuni, tariful de cazare fiind 50 de lei de persoană pe noapte pentru un grup de minimum 12 persoane şi maximum 20 de persoane.

La un hotel de patru stele din Braşov, oferta de Paşte este de 290 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare sau 400 de lei de persoană pentru trei nopţi, cu mic dejun inclus, gustare dupa slujba de Înviere, masă festivă în ziua de Paşte, dar şi acces la saună şi fitness.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb