Hotnews: A ieşit Sima, a intrat Corneţeanu

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 2 octombrie 2012

Cristian Sima (stânga), Răzvan Corneţeanu (dreapta).

Cristian Sima (stânga), Răzvan Corneţeanu (dreapta).

Portalul Hotnews şi-a schimbat acţionariatul. Fostul şef al Adevărul Holding, Răzvan Corneţeanu, a devenit asociat la MediaBit Software SRL, compania care editează Hotnews, unde deţine 9,0424% din acţiuni. Această mutare a generat şi primele glume, cititorii Hotnews în­tre­bându-se deja când vor primi şi primele volume scrise de Jules Verne. Trecând la registrul serios, există şi o certitudine: fostul acţionar, Cristian Sima, nu va mai finanţa portalul. Chiar şi aşa există semnale că se doreşte o extindere a "afacerii", o deschidere către alte modalităţi de a face presă.

Potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comerţului, ceilalţi acţionari ai societăţii care deţine Hotnews.ro sunt: Diana Tereza Săliştean (4,5002%), Ionel Mărgărit Ţimbolschi Preoteasa (36,9828%), Manuela Ţimbolischi Preoteasa (31,483%) şi Andrei Woinaroski (17,9916%). Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice, în anul 2011, societatea Media Bit Software SRL, care se ocupă cu "activităţi de editare a ziarelor", a avut o cifră de afaceri netă de 3.466.528 de lei şi o pierdere netă de 156.856 lei. Ionel Mărgărit, cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni, este fondatorul site-ului de ştiri, de altfel acesta a şi anunţat că Răzvan Corneţeanu a preluat acţiunile pe care le deţinea Cristian Sima în această societate: "Este o mişcare normală. A ieşit Cristian Sima din acţionariat şi a intrat Răzvan Corneţeanu. Este o operaţiune între ei doi. Noi nu ne-am implicat. Suntem doar de acord şi bucuroşi că Răzvan Corneţeanu a venit alături de noi". Deocamdată nu a fost luată o decizie în legătură cu o eventuală implicare a noului acţionar în partea de management. Sima va rămâne alături de Hotnews.ro "în calitate de prieten şi colaborator".

Cum Răzvan Corneţeanu nu se află în ţară, poziţia acestuia a fost prezentată printr-un comunicat: "Am apreciat dintotdeauna modul în care HotNews.ro a ştiut să rămâ­nă una din puţinele voci care nu a uitat că jurnalismul de calitate se face investind în viitor, păstrând echilibrul chiar când ai o anumită opinie şi mai ales se face cu oameni de calitate. Şi prin această investiţie îmi reafirm ataşamentul pentru < jurnaliştii care n-au predat armele profesiei lor în mâna patronilor >, această specie devenită rară în România şi despre care mai citeşti doar pe blogurile unora dintre ei". În acelaşi comunicat se spune, printre altele şi că: "Răzvan Corneţeanu a performat aproape 20 de ani în industria mass-media, dar este prima dată când se alătură în calitate de investitor într-o platformă de comunicare on-line". După plecarea de la Adevărul, Corneţeanu a avut o încercare de a se implica în administraţia locală, în primăvara acestui an candidând ca independent la primăria comunei Tărtăşeşti din judeţul Dâmboviţa. Încercarea a eşuat, a obţinut doar 63 de voturi, funcţia fiind câştigată de un alt candidat, cu 1.364 de voturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb