HP şi Sun Microsystems vor introduce Solaris pe serverele HP ProLiant

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 februarie 2009

HP şi Sun Microsystems, Inc. au anunţat semnarea unui parteneriat extins pe mai mulţi ani, care va permite companiei HP să distribuie şi ofere suport tehnic de software pentru sistemul operational Sun Solaris 10 pe serverul HP ProLiant şi pe platformele blade system.

Sub condiţiile noilor producători de echipament original (OEM) şi ale parteneriatului, Sun devine un partener strategic de distribuţie al HP ProLiant OS şi astfel, Solaris este introdus în rândul mediilor de operare ale platformeri HP ProLiant. Acest nou acord stabileşte un precedent, care oferă companiilor posibilitatea de a lucra împreună pentru o mai mare popularizare a Solaris şi OpenSolaris pe ambele servere HP ProLiant şi servere blade, pe pieţele noi.

Punând la dispoziţie un singur punct de achizitie, contact si contabilitate pentru Solaris şi HP ProLiant, HP şi Sun reuşesc să optimizeze experienţa de utilizare. Pentru a reduce costurile operaţionale, companiile vor colabora pentru integrarea Solaris 10 şi a software-ului HP Insight pe serverele HP ProLiant.

"Le răspundem în acest fel clienţilor care au cerut un suport extins al mediului operaţional HP ProLiant, care să se adreseze diverselor aplicaţii pe care le întreprind", a declarat Mark Potter, vicepresedinte si general manager, BladeSystem si Insight Software, HP. "Impreuna, Solaris si HP ProLiant reusesc sa ofere performante crescute, scalabilitate si virtualizarea capacitatiilor serverelor x86. Sustinut de tehnologia HP, lidera in domeniu, acest acord le confera clientilor nostri incredere completa că pot să îşi extindă afacerile, controland şi costurile in acelasi timp."

"Unirea celor doua componente - Solaris si HP Proliant - măreşte considerabil disponibilitatea Solaris pe serverele x86, construind, astfel, cea mai mare bază de distributie UNIX si Linux," a spus John Fowler, vice preşedinte executiv, Systems, Sun Microsystems. "Creşterea cererii şi ecosistemul din jurul Solaris-ului ajută la stimularea adoptării şi altor tehnologii inovative cum ar fi ZFS şi DTrace, sau o economie operatională excepţională şi un suport lider pe piata pentru mii de aplicatii si ISV-uri."

Solutia de a uni Solaris cu HP ProLiant a acumulat deja un număr impresionant de instalari din partea clientilor, datorita pozitiei de lider a HP ProLiant pe piata serverelor x86 cu un procent de 36% si a reprezentarii puternice in piata a Solaris si a celor peste 4300 de aplicatii unice x86.

Clientii HP ProLiant care prefera Solaris x86, au acum acces la un sistem complet de infrastructura - servere, software, baze de date si servicii - de la o singura sursa, iar acest lucru transforma procesul de achizitie intr-unul simplu si foarte eficient din punct de vedere al costurilor. Mai mult, clientii beneficiaza in acest fel de siguranta ca HP, cel mai mare provider de tehnologie din lume, va pune la dispozitie asistenta prin intermediul diviziei de si Sun ofera actualizari constante ale software-ului prin sistemul sau automat Connected Services.

Prin acest acord, HP isi va extinde implicarea in comunitatea OpenSolaris, colaborand si cu alti useri pentru dezvoltari ulterioare sau interoperabilitate.

HP îşi concentrează activitatea pe simplificarea utilizării tehnologiei pentru toţi clienţii săi, de la consumatorii individuali până la cele mai mari organizaţii. Cu un portofoliu ce cuprinde soluţii de imprimare, calculatoare personale şi infrastructură IT, HP este cea mai mare companie IT din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb