Huawei a generat un profit net de 5,11 miliarde de dolari, în anul 2022

SABIN S. BRANDIBURU
Companii / 31 martie 2023

Huawei a generat un profit net de 5,11 miliarde de dolari, în anul 2022

Huawei a publicat astăzi raportul anual pentru anul 2022. Compania raportează operaţiuni constante pe parcursul anului 2022, după ce a generat venituri de 642,3 miliarde de yuani (92,3 miliarde de dolari) şi profituri nete de 35,6 miliarde de yuani (5,11 miliarde de dolari).

Huawei continuă să-şi consolideze investiţiile în cercetare şi dezvoltare, cu o cheltuială anuală de 161,5 miliarde de yuani în 2022, reprezentând 25,1% din veniturile anuale ale companiei şi aducând cheltuielile totale de cercetare şi dezvoltare din ultimii 10 ani la peste 977,3 miliarde yuani.

,,În 2022, mediul extern dificil şi factorii din afara pieţei au continuat să afecteze operaţiunile Huawei", a declarat Eric Xu, preşedintele rotativ al Huawei, la conferinţa de presă privind raportul anual al companiei. În mijlocul acestei furtuni, am continuat să mergem înainte, făcând tot ce ne stă în putinţă pentru a menţine continuitatea afacerii şi pentru a ne servi clienţii. De asemenea, am făcut eforturi mari pentru a creşte încasările - generând un flux constant de venituri pentru a ne susţine nivelul şi a pune bazele dezvoltării viitoare."

La eveniment a fost prezentă şi Sabrina Meng, directorul financiar al Huawei. Ea a precizat: "În ciuda presiunii substanţiale din 2022, rezultatele globale ale activităţii noastre au fost în conformitate cu previziunile. La sfârşitul anului 2022, rata noastră de pasivitate a fost de 58,9%, iar soldul nostru net de numerar a fost de 176,3 miliarde CNY. În plus, soldul nostru de active totale a atins un trilion de yuani, compus în mare parte din active curente, cum ar fi numerar, investiţii pe termen scurt şi active de exploatare. Poziţia noastră financiară rămâne solidă, cu o rezistenţă şi flexibilitate puternice. În 2022, cheltuielile noastre totale pentru cercetare şi dezvoltare au fost de 161,5 miliarde de yuani, reprezentând 25,1% din veniturile noastre totale - printre cele mai mari din istoria Huawei. În vremuri de presiune, continuăm - cu încredere."

În 2022, veniturile obţinute de Huawei din afacerile cu operatorii, întreprinderile şi consumatorii au fost de 284 miliarde CNY, 133,2 miliarde CNY şi, respectiv, 214,5 miliarde CNY.

Huawei este un susţinător puternic al dezvoltării alături de partenerii săi din domeniu şi consideră că deschiderea şi colaborarea duc la un succes comun. Compania a continuat să îşi deschidă funcţionalităţile platformei sale în portofoliul HarmonyOS, Kunpeng, Ascend şi cloud, concentrându-se pe îmbunătăţirea experienţei dezvoltatorilor, precum şi pe abilitarea şi susţinerea partenerilor săi pe toate fronturile.

În prezent, Huawei colaborează cu peste nouă milioane de dezvoltatori şi peste 40.000 de colaboratori pentru a susţine inovaţia bazată pe parteneriat şi pentru a crea o valoare mai mare pentru clienţii săi.

"Anul 2023 va fi crucial pentru menţinerea şi dezvoltarea durabilă a Huawei, a precizat Xu. Florile de prun tind să devină mai dulci după un îngheţ de iarnă aspră. Astăzi, Huawei este ca o floare de prun. Deşi este adevărat că ne aşteaptă o presiune considerabilă, avem ceea ce ne trebuie pentru a ne continua parcursul cu succes - cu oportunităţi de creştere, un portofoliu de afaceri rezistent, un avantaj competitiv unic, încrederea durabilă a clienţilor şi partenerilor noştri şi curajul de a investi masiv în cercetare şi dezvoltare. Suntem încrezători în capacitatea noastră de a depăşi orice provocare care ne apare în cale, punând o bază solidă pentru o dezvoltare durabilă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb