Huawei contribuie la dezvoltarea economiei digitale din regiunea Asia-Pacific

F.D.
Companii / 5 septembrie 2022

Huawei contribuie la dezvoltarea economiei digitale din regiunea Asia-Pacific

Regiunea Asia-Pacific înregistrează progrese semnificative în ceea ce priveşte transformarea digitală, oferind organizaţiilor care îşi desfăşoară activitatea în regiune impulsul de a explora noi oportunităţi de creştere economică şi dezvoltare urbană durabilă, bazate pe soluţii tehnologice şi servicii adaptate la nevoile şi specificul comunităţilor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Compania Huawei este activă în întreaga regiune în domenii precum aviaţia, sectorul bancar şi conexiune la Internet, soluţiile tehnologice puse la dispoziţie stimulând transformarea digitală în mai multe sectoare. Digitalizarea remodelează economiile din regiunea Asia-Pacific, dar sunt necesare mai multe investiţii în infrastructura digitală şi în capitalul uman pentru a stimula creşterea şi a ridica standardele de viaţă. În următorii cinci până la zece ani, dorim să fim principalul contribuitor la economia digitală din regiunea Asia-Pacific", spune Nicholas Ma, preşedinte al Huawei Asia Pacific Enterprise Business Group.

Transformare digitală în Thailanda

Potrivit sursei citate, în Thailanda, Huawei susţine Universitatea Srinakharinwirot (SWU) să îşi îmbunătăţească acoperirea WiFi, punând astfel o bază solidă pentru implementarea soluţiilor de campus inteligent. Universitatea a lucrat cu Huawei pentru a-şi revizui reţeaua principală şi sistemul de monitorizare.

Huawei a crescut viteza de internet în campusurile universităţii şi a redus timpii de întârziere. Cu ajutorul reţelelor Huawei, universitatea poate utiliza tehnologii care necesită internet de mare viteză, cum ar fi realitatea virtuală şi inteligenţa artificială. Reţeaua universităţii suportă dispozitive suplimentare pentru a putea aduce dispozitive VR în sălile de clasă şi pentru a îmbunătăţi procesul de învăţare. De asemenea, SWU utilizează aplicaţii de inteligenţă artificială şi camere inteligente gestionate de la un "punct de comandă" centralizat pentru a îmbunătăţi siguranţa în campus.

Infrastructura digitală face, de asemenea, o diferenţă şi în industria financiară din Asia-Pacific. În Thailanda, GovernmentSavings Bank şi-a revizuit sistemele IT şi a început să utilizeze tehnologia SD-WAN (software definedwide-areanetwork) de la Huawei, ce îi permite să acceseze resursele IT dintr-o gamă largă de produse software şi hardware. Tehnologia SD-WAN de la Huawei a ajutat GovernmentSavings Bank să îşi conecteze sediul central cu sucursalele aflate la distanţă, permiţând personalului să transmită date către şi dinspre sucursale într-un mod mai eficient şi să ofere servicii bancare clienţilor mai rapid.

Noi oportunităţi de dezvoltare în Malaysia şi Filipine

Huawei oferă soluţii IT inovatoare care stimulează noile tehnologii 5G, Internet of Things şi Big Data clienţilor din întreaga regiune, ajutându-i să exploreze noi căi de dezvoltare economică, cum ar fi extinderea afacerilor şi construirea unei economii digitale avansate.

Operatorul aeroportuar Malaysia Airports a început un nou proiect de modernizare a reţelei cu Huawei, care va face terminalele 1 şi 2 de la Aeroportul Internaţional Kuala Lumpur compatibile cu tehnologii precum 5G, WiFi, IoT şi AI. Modernizarea reţelelor aeroportului va permite companiei să automatizeze procedurile manuale, cum ar fi check-in-ul şi îmbarcarea. Acest lucru va ajuta la gestionarea fluxului de pasageri şi va reduce timpul de procesare pentru cei care se îmbarcă, îmbunătăţind experienţa generală a clienţilor.

În Filipine, Huawei a oferit furnizorului local de servicii de internet Converge ICT Solutions tehnologia DC OptiX 2.0 de multiplexare prin divizare pe lungime de undă, pentru a contribui la furnizarea de internet fiabil şi de mare viteză centrelor de date care operează în ţară.

Un număr tot mai mare de firme filipineze care furnizează servicii precum programarea şi înregistrarea datelor pentru organizaţii externe au crescut semnificativ cererea de servicii pentru centrele de date. Potrivit firmei de cercetare de piaţă Arizton Advisory& Intelligence, se aşteaptă ca piaţa centrelor de date din această ţară să crească cu o rată anuală de 13,4% şi să ajungă la o valoare de 635 de milioane de dolari până în 2027.

Sustenabilitate în Singapore

Tehnologia joacă un rol esenţial în dezvoltarea oraşelor durabile, cum ar fi Singapore, unde anul trecut administraţia publică a stabilit noi obiective de reducere a emisiilor de carbon, potrivit unui raport publicat de The Straits Times. Printre obiective se numără reducerea consumului de energie şi de apă cu 10% faţă de media celor trei ani precedenţi.

Pentru a îndeplini astfel de obiective, grupul Sunseap din Singapore, un dezvoltator de sisteme de energie solară, depune eforturi pentru a stimula utilizarea energiei solare, inclusiv prin punerea în funcţiune a unei instalaţii solare plutitoare offshore, care utilizează soluţiile fotovoltaice inteligente de la Huawei. Invertoarele inteligente ale centralei convertesc energia solară în electricitate utilizabilă, ceea ce o face mai eficientă, mai sigură şi mai fiabilă. Acestea sunt complet digitalizate şi rezistente la medii dificile, inclusiv la temperaturi cuprinse între 55°C sub zero şi 80°C.

Se estimează că centrala poate produce peste 6 milioane de kilowaţi de energie pe an - suficient pentru a alimenta 1.250 de apartamente de dimensiuni medii. De asemenea, invertoarele contribuie la compensarea a peste 4.000 de tone de dioxid de carbon, care, altfel, ar necesita un sfert de milion de copaci pentru a fi compensate. Caracterul rezistent şi durabil al centralei, condus de o tehnologie eficientă, ajută la o contribuţie majoră la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor din sectorul public din Singapore.

"Astfel de iniţiative de digitalizare ale entităţilor guvernamentale şi ale sectorului privat din regiunea Asia-Pacific pot contribui la promovarea unor oportunităţi economice îmbunătăţite şi la creşterea calităţii vieţii pentru toţi. De asemenea, este esenţial ca organizaţiile din sectorul public să facă schimb de opinii cu privire la continuarea inovării digitale şi la rolul IT în dezvoltarea ecologică şi cu emisii reduse de dioxid de carbon, astfel încât să poată fi create soluţii şi abordări mai bune" a adăugat Nicholas Ma, preşedinte al Huawei Asia Pacific Enterprise Business Group.

Huawei va găzdui, în perioada 19-21 septembrie, HuaweiConnect 2022 la Bangkok, unde oficiali guvernamentali, experţi, cercetători, parteneri şi analişti din întreaga regiune Asia-Pacific se vor întâlni pentru a explora viitorul inovării digitale şi al dezvoltării durabile, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb