Huawei lansează Mate XS, versiunea îmbunătăţită a telefonului pliabil

Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 februarie 2020

Huawei lansează Mate XS, versiunea îmbunătăţită a telefonului pliabil

Huawei a lansat, ieri, Mate XS, un upgrade la smartphone-ul său pliabil, în speranţa că un telefon mai rapid cu afişaj de calitate superioară va încuraja consumatorii să cheltuiască până la 2.700 de dolari pentru versiunea de top, potrivit Reuters.

Noul Mate XS vine la un an după ce gigantul tehnologic chinez a lansat primul său telefon pliabil Mate X. Huawei a mers pe acelaşi design cu ecranul pliat în exterior, cu o diagonală de 8 inchi (deschis) şi o rezoluţie de 2200 x 2480 pixeli. Conform sursei citate, display-ul a fost îmbunătăţit şi ecranul este acoperit cu un strat dublu de poliamidă, ceea ce îi conferă rezistenţă în timp. De asemenea, balamaua a fost îmbunătăţită (cu 30% mai rezistentă decât cea de pe Mate X) şi telefonul ar trebui să fie mai rezistent şi să se plieze mai bine.

Totodată, Mate XS se mândreşte cu viteze de descărcare mai rapide şi cu o durată de viaţă mai lungă a bateriei decât rivalul Samsung Galaxy Fold, a declarat în cadrul evenimentului de lansare cel mai important vânzător al Huawei, Richard Yu.

Telefonul pliabil va avea un preţ de 2.499 de euro (2.710 dolari) pentru modelul său premium şi va fi pus în vânzare la nivel mondial luna viitoare, a spus Yu.

Lansarea a fost transmisă de la Barcelona, unde Mobile World Congress trebuia să aibă loc săptămâna aceasta înainte de a fi anulat din cauza focarului de coronavirus.

Mate XS, ca şi smartphone-ul lansat anul trecut, Mate 30, nu va avea acces la o versiune licenţiată a sistemului de operare Android Google (GOOGL.O), după ce Statele Unite au interzis efectiv companiilor americane colaborarea cu Huawei

Huawei oferă utilizatorilor acces la propriul său magazin de aplicaţii, dar Yu a spus că rămâne devotat sistemului Android şi parteneriatelor sale pe termen lung cu Google şi alte companii americane.

"Credem că tehnologia ar trebui să fie deschisă şi disponibilă pentru toată lumea", a spus Yu în discursul său principal.

De asemenea, Huawei a lansat un difuzor dezvoltat împreună cu specialistul francez Devialet, prima tabletă din gama sa Mate şi două noi notebook-uri - un top al gamei Matebook X Pro şi Matebook D cu ecrane de 14 inch şi 15 inch..

Huawei intenţionează să organizeze un eveniment de lansare pentru P40, un smartphone 5G, la Paris luna viitoare, a mai declarat Yu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb