Huawei şi du au lansat prima casă 5.5G din lume

F.D.
Companii / 11 octombrie 2023

Huawei şi du au lansat prima casă 5.5G din lume

Huawei a dat startul celei de-a 14-a ediţie a evenimentului Global Mobile Broadband Forum în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Li Peng, vicepreşedinte senior al Huawei şi preşedinte Carrier BG, a ţinut un discurs în cadrul evenimentului. În discursul său, Li Peng a făcut apel la operatorii globali şi la partenerii din industrie să se ridice la standardele actuale ale pieţei, să abordeze cererile tot mai mari asupra reţelelor şi să profite la maximum de tendinţele viitoare, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Obiectivul nostru comun este să începem de astăzi să construim reţelele de mâine pentru serviciile viitoare şi să eliberăm potenţialul infinit al reţelei 5G pentru un succes continuu", declară LI Peng, vicepreşedinte senior al Huawei şi preşedinte Carrier BG..

Li Peng, vicepreşedinte senior al Huawei şi preşedinte Cariei BG al companiei

Potrivit sursei citate, în discursul său despre impulsionarea unui ciclu de afaceri 5G pozitiv şi adoptarea 5.5G (5G-A), Li a declarat: ,,Suntem deja pe calea cea bună spre succesul adopţiei 5G, iar 5G-Advanced este următorul pas natural în evoluţia 5G. Acum ne aflăm în era digitală, în care internetul este motorul economiei digitale. 5G este o parte esenţială a noii transformări economice care permite noi inovaţii în tehnologiile de uz general. Pentru industriile digitale, 5G se dezvoltă rapid, deschizând noi pieţe şi oportunităţi".

Potrivit lui Li, viitoarele reţele de telefonie mobilă trebuie să aibă şase caracteristici cheie: 10 Gbps downlink, 1 Gbps uplink, reţele performante, suport pentru o sută de miliarde de conexiuni IoT, detecţie şi comunicare integrate şi capacităţi native de inteligenţă artificială. Pentru ca acest lucru să se întâmple, operatorii şi actorii din industrie nu numai că trebuie să îşi îmbunătăţească în mod continuu capacităţile în trei scenarii de utilizare de bază: tehnologie mobilă îmbunătăţită pe scară largă (eMBB), comunicaţii mobile masive (mMTC) şi comunicaţii ultrafiabile cu latenţă redusă (URLLC) , ci să şi dezvolte trei noi capacităţi, inclusiv comunicaţii mobile pe scară largă, centrate pe legătura ascendentă (UCBC) şi comunicaţii mobile pe scară largă în timp real (RTBC).

Vorbind despre 5G-Advanced, următoarea etapă evolutivă a tehnologiei 5G, Li a remarcat că industria trebuie să colaboreze pentru a promova dezvoltarea ecosistemelor de dispozitive şi aplicaţii, să verifice scenariile cazurilor de utilizare şi să accelereze comercializarea pe scară largă a FWA Square, a IoT pasiv şi a RedCap. Aceste eforturi sunt esenţiale pentru a profita la maximum de cele cinci noi tendinţe care vor contura un viitor digital inteligent.

Li Peng împărtăşeşte cinci tendinţe care vor contura un viitor digital inteligent

3D fără ochelari

Ecosistemul industriei 3D fără ochelari se maturizează rapid. Progresele în domeniul tehnologiilor, inclusiv randarea în cloud şi oamenii virtuali 3D, vor duce experienţa imersivă la un alt nivel. În viitor, tot mai multe dispozitive, cum ar fi telefoanele mobile şi televizoarele, vor fi compatibile cu tehnologia 3D fără ochelari, ceea ce va duce la creşterea traficului de date de zece ori mai mult decât în cazul videoclipurilor 2D.

Vehicule cu ghidare autonomă

Până în 2025 vor exista peste 500 de milioane de vehicule inteligente pe şosele. Cu ajutorul reţelelor cu lăţime de bandă mare şi latenţă redusă, vehiculele inteligente vor fi capabile să facă schimb de informaţii cu oamenii, vehiculele, drumurile şi cloud-ul în timp real. În scenariile de conducere asistată, vehiculele inteligente vor consuma mai mult de 300 de gigabytes de date în fiecare lună pentru antrenarea modelelor în cloud şi actualizările săptămânale ale algoritmilor. În scenariile de conducere autonomă, consumul de date va creşte de 100 de ori.

Producţia de ultimă generaţie

Datorită progreselor realizate în capacităţi precum network slicing şi edge computing, numărul reţelelor private 5G, destinate companiilor a crescut de o sută de ori, iar dimensiunea pieţei a ajuns la peste 10 miliarde de dolari. Cu toate acestea, pe măsură ce liniile de producţie devin mai flexibile, depinzând tot mai mult de reţelele wireless, iar mai multe sisteme de producţie de bază sunt implementate în cloud, se impun cerinţe mai mari pentru reţelele 5G.

Huawei a colaborat cu un operator de telefonie şi cu parteneri din industrie pentru a construi prima linie din industrie de producţie flexibilă a tehnologiei 5G-Advanced. Pentru această linie de producţie, 5G-Advanced suportă conexiuni de reţea de mare frecvenţă şi performante, ceea ce ajută la conectarea mai eficientă a puterii de calcul între cloud şi network slicing.

Cellular IoT generalizat

Există peste trei miliarde de conexiuni IoT mobile în întreaga lume, iar 5G conectează acum mai multe lucruri decât oameni. În viitorul apropiat, 5G va susţine o gamă mai largă de tehnologii IoT, cum ar fi RedCap de viteză medie şi IoT pasiv. Acest lucru va oferi mai multe opţiuni pentru diferite scenarii IoT, permiţând un flux mai eficient de date, informaţii şi putere de calcul. De exemplu, în sectorul producţiei de electrocasnice, IoT pasiv poate contribui la asigurarea vizibilităţii de-a lungul întregului lanţ de distribuţie şi producţie şi a contribuit la creşterea productivităţii generale cu 30% în cadrul testelor de verificare.

Puterea de calcul AI

Odată cu apariţia noilor dezvoltări în domeniul inteligenţei artificiale, cum ar fi modelele de fundaţie, cererea de putere de calcul pentru inteligenţa artificială va cunoaşte o creştere explozivă. Până în 2025, se aşteaptă ca această cerere să fie de 100 de ori mai mare decât nivelurile actuale. Pentru a elibera întregul potenţial al puterii de calcul a AI, este esenţial să existe capacităţi de reţea mai avansate. Reţelele vor trebui să aibă o lăţime de bandă mai mare şi o latenţă mai mică pentru a alimenta o conectivitate cu adevărat inteligentă. În plus, pe măsură ce modelele de trafic încep să se schimbe, reţelele viitoare vor trebui să fie mai autonome şi mai inteligente pentru a oferi o experienţă fiabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb