IAC Group: Fabrica de componente auto de la Balş, operaţională la începutul anului 2012

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 1 iunie 2011

Compania International Automotive Components Group, care investeşte 58 milioane euro pentru construcţia unei fabrici de componente auto la Balş (Olt), va fi complet operaţională la începutul lui 2012, însă primele produse vor fi livrate în octombrie-noiembrie 2011. Vicepreşedintele Operaţiuni Europa Centrală şi de Est pentru International Automotive Components (IAC) Group Europa, Maurits Willaert, a declarat, ieri, la Balş, că fabrica din Olt, ale cărei costuri de construcţie "greenfield" sunt estimate la 58 de milioane de euro, va produce componente auto pentru uzina Ford de la Craiova. "Vestea bună a zilei acesteia este că suntem în lucru conform programului. Plănuim o investiţie de 58 de milioane de euro pentru unitatea de producţie de la Balş pentru a livra componente auto către fabrica Ford de la Craiova. Avem şi sprijinul Guvernului român printr-un ajutor de stat de 17 milioane de euro", a spus Maurits Willaert, citat de Mediafax.

Pentru construcţia fabricii au fost decontate până în prezent peste zece milioane de euro. "Am primit sprijin din partea autorităţilor centrale şi locale. Am urmat un program foarte strâns în ceea ce priveşte avizele şi autorizaţiile pentru construcţia din Balş. Până la ora actuală, am semnat ordine scrise pentru 25 de milioane de euro, dintre care zece milioane au fost deja utilizate. Aceste zece milioane de euro au fost utilizate pentru construcţia efectivă a fabricii, precum şi pentru achiziţia de echipamente pe care operatorii de echipamente le-au asamblat", a mai spus Maurits Willaert.

Vicepreşedintele Operaţiuni Europa Centrală şi de Est pentru IAC Group Europa estimează că până la sfârşitul lunii iunie va fi instalată podeaua pe cei 15.000 de metri pătraţi, cât are fabrica de la Balş, urmând ca în luna iulie să poată fi transferate şi montate "echipamentele de greutate mare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb