IALOMIŢIANU: "Guvernul trebuie să ia în serios cererea introducerii impozitului forfetar printr-un act normativ"

Mirabela Vasile
Politică / 7 septembrie 2015

Deputatul Gheorghe Ialomiţianu a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că impozitul forfetar este o metodă de simplificare a procedurilor fiscale, de reducere a costului cu administrarea impozitelor şi de evitare a eventualelor abuzuri din partea organelor fiscale.

În opinia deputatului, acest impozit poate fi atractiv pentru mediul de afaceri dacă sunt respectate trei condiţii, şi anume: să fie opţional, să fie stabilit la un nivel suportabil, iar firmele care optează pentru acest impozit să nu mai fie supuse controlului fiscal deoarece nu se mai pune problema săvârşirii faptei de evaziune fiscală. Singura relaţie între contribuabil şi administraţia fiscală ar trebui să se bazează pe plata impozitului stabilit de către organul fiscal pe baza datelor furnizate de către contribuabil.

"PSD este pe punctul de a compromite din nou introducerea impozitului forfetar prin nivelul excesiv stabilit şi prin impunerea acestui impozit în mod obligatoriu. Aceste elemente sunt cuprinse într-un proiect de lege înaintat de Guvernul Ponta şi aflat spre aprobare la Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională", susţine Gheorghe Ialomiţianu.

"Cerem Guvernului PSD să ia în serios cererea unor reprezentanţi ai mediului de afaceri privind reintroducerea impozitului forfetar prin elaborarea unui act normativ. Acest act normativ ar trebui să fie elaborat ţinând cont şi de propunerile reprezentanţilor mediului de afaceri şi ai partidelor politice, în aşa fel încât acest impozit să se aplice cu succes în România, aşa cum se întâmplă şi în celelalte ţări din Uniunea Europeană. Recomandăm PSD-ului să nu se mai bazeze pe acei specialişti care au elaborat atât actul normativ din 2009, cât şi Proiectul de Lege din 2013 care se referă la impozitul forfetar", a mai adăugat deputatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb