iBanFirst România a înregistrat o creştere de 203% a volumului plăţilor internaţionale în prima jumătate a acestui an

S.B.
Companii / 11 iulie

iBanFirst România a înregistrat o creştere de 203% a volumului plăţilor internaţionale în prima jumătate a acestui an

iBanFirst, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale pentru companii, a intermediat plăţi internaţionale în valoare de 660 milioane de euro pentru companiile de comerţ din România în prima jumătate a anului 2024, marcând o creştere de 203% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatul poziţionează România şi Europa Centrală şi de Est drept piaţa cu cea mai mare creştere a volumului de plăţi şi tranzacţii pentru grupul iBanFirst în prima jumătate a acestui an.

Creşterea semnificativă a volumului plăţilor în primele şase luni ale anului a fost impulsionată de activitatea comercială dinamică a clienţilor şi de creşterea operaţiunilor de import-export. Volumul ridicat al tranzacţiilor a contribuit, de asemenea, şi la o creştere a veniturilor de 106%, regiunea CEE generând în prezent 40% din rata de creştere a veniturilor totale ale grupului iBanFirst. Baza de clienţi a fintechului cuprinde 565 de companii de comerţ din România şi 1300 de companii din întreaga regiune.

"Performanţele excepţionale obţinute în România subliniază nevoia în creştere de soluţii financiare inovatoare şi sunt o dovadă a încrederii pe care clienţii noştri ne-au acordat-o. România este acum una dintre cele mai importante pieţe europene pentru noi, cu rezultate solide la indicatori cheie precum rata de creştere, volumul tranzacţiilor, veniturile, integrarea de noi clienţi şi retenţia angajaţilor. Ne menţinem angajamentul de a susţine companiile de comerţ româneşti să îşi atingă obiectivele de creştere internaţională, oferindu-le servicii cu valoare adăugată", a declarat Johan Gabriels, Director Regional pentru Europa de Sud-Est în cadrul iBanFirst.

Misiunea iBanFirst este de a sprijini companiile româneşti să se extindă dincolo de graniţe, oferindu-le acces la servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale rapide, transparente şi rentabile, alături de suportul unei echipe formate din 20 de experţi FX. Portofoliul de clienţi al fintech-ului este divers, incluzând companii de import-export din industria auto, agricultură, energie, IT şi telecomunicaţii, construcţii şi retail.

Valoarea tranzacţiilor transfrontaliere efectuate prin intermediul platformei iBanFirst variază de la câteva mii la milioane de euro. De asemenea, contextul economic şi geopolitic instabil din ultimii ani a determinat tot mai multe companii să apeleze la soluţii de gestionare a riscurilor pentru a se proteja împotriva volatilităţii valutare. Această tendinţă a condus la o cerere considerabilă pentru servicii de hedging, care au înregistrat o creştere anuală de peste 20% şi reprezintă acum 35% din veniturile iBanFirst pe piaţa locală.

Compania intenţionează să investească în continuare pe piaţa românească prin extinderea echipei sale din Bucureşti, îmbunătăţirea capacităţilor tehnologice şi lansarea de noi produse adaptate la nevoile întreprinderilor locale.

Fintechul iBanFirst a fost inclus timp de cinci ani consecutivi (2018 - 2023) în topul Financial Times al primelor 1.000 de companii cu cea mai rapidă creştere din Europa. Grupul iBanFirst are în prezent 13 birouri în 10 ţări europene (Franţa, Belgia, Olanda, Germania, România, Bulgaria, Ungaria, Italia, Spania şi Marea Britanie), precum şi un parteneriat white label în Grecia. Grupul procesează lunar tranzacţii în valoare de peste 1,4 miliarde EUR.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb