IBC Focus: Unul din zece arhitecţi români foloseşte deja Inteligenţa Artificială (AI)

T.B.
Companii / 12 septembrie 2023

IBC Focus: Unul din zece arhitecţi români foloseşte deja Inteligenţa Artificială (AI)

Mai mult de jumătate dintre marii constructori (55%) afirmă că simt o intensificare a mediului concurenţial şi, prin urmare, orice tehnologie nouă care prezintă un potenţial de a creşte avantajul competitiv în piaţă este deosebit de important, potrivit unui studiu al IBC Focus, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Pentru analiza realizată de IBC Focus au răspuns 102 dintre cele mai mari firme de arhitectură din România şi 104 dintre cei mai mari constructori din ţară, se mai arată în comunicat.

Astfel, 8 din 10 arhitecţi români consideră că inteligenţa artificială le va influenţa pozitiv activitatea profesională, iar 43% dintre aceştia declară că impactul AI va fi semnificativ. Viitorul este aici pentru 10% dintre arhitecţi, care sunt deja implicaţi în proiecte care utilizează inteligenţă artificială în procesul arhitectural, conform sursei citate.

"Inteligenţa artificială va influenţa şi mai mult domeniul arhitecturii şi industria construcţiilor în următorii ani. De la proiectare şi planificare, la construcţie şi management, AI-ul va fi integrat în fiecare subdomeniu al industriei de construcţii şi în practica arhitecţilor pentru îmbunătăţirea eficienţei, reducerea costurilor şi îmbunătăţirea procesul general de construcţie. Ne aşteptăm ca adopţia AI să fie constantă în România, tocmai de aceea am luat pulsul firmelor de arhitectură şi de construcţii cu privire la acest subiect prioritar pe agenda managerilor", a declarat Andrei Spătaru, CEO IBC Focus, transmite sursa precizată.

În ceea ce-i priveşte pe constructori, aceştia par mai puţin influenţaţi de evoluţia inteligenţei artificiale şi doar un constructor din zece (9,62%) utilizează AI-ul în activitatea zilnică. De asemenea, un sfert dintre marii constructori analizează oportunităţile acestei tehnologii şi soluţii despre cum ar putea fi integrată în activitatea companiilor proprii, conform analizei IBC Focus, prezentată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb