IBM a fost selectat să furnizeze infrastructura IT pentru şase instituţii

C.P.
Companii #IT / 4 noiembrie 2010

IBM a fost selectat să furnizeze infrastructura IT pentru şase instituţii din ţara noastră ce fac parte din consorţiul Romanian National Computing Initiative (RoGrid), potrivit unui comunicat al companiei. Aceste organizaţii sprijină proiecte ştiinţifice de importanţă naţională. RoGrid a achiziţionat servere şi sisteme de stocare IBM ce valorează peste 1,4 milioane de dolari pentru a sprijini proiecte de cercetare în domeniul medicinei, mediului şi ştiinţelor naturii.

RoGrid va folosi 286 unităţi de calcul IBM System x şi servere BladeCenter în cadrul a şase universităţi din ţara noastră ce sunt interconectate folosind tehnologii cloud computing pentru a oferi RoGrid o capacitate de calcul de 25,7 trilioane de operaţiuni pe secundă şi o capacitate de stocare echivalentă cu conţinutul cărţilor realizate din 6,5 milioane de copaci.

IBM a instalat infrastructura de calcul la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Institutul Oncologic din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Institutul de Mecanică Fină din Bucureşti.

Proiectul este de o importanţă vitală pentru ţara noastră şi oferă putere de calcul pentru un număr de peste 50 de cercetători care lucrează la 10 proiecte de cercetare.

"Sistemele de tip cloud computing sunt sisteme cheie pentru proiectele naţionale de cercetare deoarece oferă acces la o putere mare de calcul prin interconectarea mai multor resurse distribuite într-un singur sistem integrat, ajutând la reducerea costurilor şi a timpului de dezvoltare", a precizat profesor doctor Doina Banciu, Director General la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică şi Reprezentant Naţional în Iniţiativa Grid Europeană.

"Organizaţiile de cercetare de pe tot globul beneficiază de cele mai noi tehnologii în domeniul cloud computing, permiţându-le să obţină rezultate maxime de pe urma investiţiilor în IT prin intermediul soluţiilor performante, scalabile şi eficiente din punct de vedere al costurilor", a precizat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb