IBM obţine cotă de piaţă de 41,4%, pe segmentul serverelor UNIX

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 noiembrie 2009

Peste 200 de clienţi noi au ales sistemele IBM, migrând de la Sun ţi HP

IBM a înregistrat o creştere de 7,4% în al doilea trimestru pe segmentul serverelor UNIX, clasându-se astfel pe prima poziţie cu o cotă de piaţă de 41,4%, înaintea companiei Sun care deţine 27,3% (în scădere cu 4,4%) şi a HP cu 24,8% (în scădere cu 1,6%), potrivit raportului trimestrial de monitorizare a pieţei serverelor, IDC Worldwide Quarterly Server Tracker. IBM este singurul mare furnizor de servere UNIX care a înregistrat o cotă în creştere în ultimii cinci ani (+11%), în timp ce atât Sun (-2,5%), cât şi HP (-4.6%) au înregistrat o scădere.

Cota de piaţă IBM în ceea ce priveşte sistemele Power s-a îmbunătăţit cu 5 procente pe parcursul trimestrului al treilea, marcând al şaselea trimestru consecutiv de creştere. În plus, sistemele IBM System x au dobândit 2%, în timp ce dispozitivele de stocare IBM au înregistrat şi ele vânzări în creştere în trimestrul al treilea.

IBM a anunţat faptul că 235 de clienţi au migrat în trimestrul al treilea către serverele şi sistemele de stocare IBM, în defavoarea Sun şi HP. Acest fapt a dus la majorarea încasărilor la peste 150 milioane dolari în trimestrul trei, iar valoarea totală a vânzărilor de servere UNIX se ridică la peste 400 milioane dolari în acest an.

De momentul în care IBM a lansat programul Migration Factory în urmă cu trei ani pentru a oferi suport utilizatorilor care doreau să migreze către sistemele IBM, circa 2000 de clienţi au ales serverele şi dispozitivele de stocare IBM, în special în defavoarea Sun şi HP, 400 dintre aceştia renunţând la serviciile Sun şi 200 la HP numai anul acesta.

Compania a mai semnalat faptul că 84 de clienţi au ales IBM Power Systems în defavoarea Sun numai în trimestrul al treilea. Clienţii apelează la IBM datorită investiţiilor pe termen lung ale companiei în sisteme şi în instrumente de previzionare stabile şi inovatoare, precum şi în sisteme care se adresează unor scopuri precise, cum ar fi aplicaţiile de business intelligence şi instrumente de procesare a tranzacţiilor, caracterizate printr-un nivel ridicat de performanţă.

Clienţii care au migrat către sisteme IBM provin din domenii precum servicii financiare, comunicaţii, sectorul public, asistenţă medicală, retail, business.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb