Idolul adolescenţilor!

D.N.
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 11 ianuarie 2017

Idolul adolescenţilor!

Elevii din Capitală au începând cu 2017 un nou idol. Nu e vorba de o vedetă pop-rock sau de un actor celebru, ci de un politician. Pare greu de crezut, dar lucrurile stau chiar aşa. Un val de entuziasm a reuşit să provoace Primarul General al Capitalei cu doar două anunţuri legate de prelungirea vacanţei elevilor. Zeci de mii de mesaje au invadat internetul, au fost create evenimente, s-au propus mintinguri de susţinere a Gabrielei Firea, iar reţelele de socializare sunt pline de promisiuni din partea minorilor (care teoretic nu ar trebui să aibă acces la ele, dar asta e o altă discuţie) legate de votul lor când vor ajunge majori şi de discuţii în contradictoriu cu părinţii care nu sunt de acord cu prelungirea vacanţei.

În spatele glumelor, ironiilor sau ale tendinţei de a imita este evident că Gabriela Firea este unul dintre puţinii politicieni autohtoni cunoscuţi de către generaţia tânără. Spre nedumerirea colegilor de scenă politică nu a fost nevoie de multe promisiuni prealabile şi nici de deblocarea unor sume mari de bani pentru a atinge acest vârf de popularitate. Au fost suficiente cinci zile în plus de vacanţă şi crearea speranţei că la fiecare ninsoare sau la un vânt mai tare şcolile vor fi închise. "Oprescu ne dădea şi el câte o zi liberă când era viscol, dar pe lângă Firea e pistol cu apă. Actualul primar e deja la alt nivel, avem speranţe mari şi o rugăm să nu uite că nici cu canicula nu ne împăcăm foarte bine", a postat pe contul său de facebook, Vlad, elev la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza. Ideea este de reţinut, până acum şcolile nu au fost închise niciodată din cauza caniculei, care mai nou se manifestă şi în luna iunie, când elevii încă nu sunt în vacanţă.

Încă două viscole şi Liviu Dragnea îşi poate lua adio de la şefia PSD, iar Iohannis de la viitoarele alegeri prezidenţiale sau dacă mai ninge de trei ori facem marea unire, unim vacanţa de Crăciun cu aceea de Paşte, sunt două dintre glumele care circulă pe internet.

Anunţul postat pe pagina oficială de Facebook a Gabrielei Firea, legat de prelungirea vacanţei cu o săptămână, a strâns în primele 11 ore, peste 9000 de aprecieri, 920 de comentarii (majoritatea laudative şi venite din partea unor tineri) şi 1200 de distribuiri. "Mulţumim mult! Ne-aţi scăpat de teza la română!", "Am auzit la meteo că prin sud va fi urgie mare până la începutul lui martie, deci vă dorim vacanţă plăcută", "Doamnă Firea pe viitor să candidaţi la preşedinţie cred ca o sa faceţi lucruri grozave o să vă votez fără nici un regret", "Îşi asigură votanţii încă de pe acum pentru următorul mandat, i-a câştigat pe ăştia de 16, 17 ani, cand i se va termina mandatul puştii vor avea drept de vot". Există şi câteva intervenţii ale unor părinţi nemulţumiţi, dar acestea sunt îngropate sub "troienele" de laude. Nebănuite sunt căile politicii, uneori un viscol bine gestionat poate rezolva problema absenteismului la vot în rândul tinerilor. Important este ca, în pană de inspiraţie, unui politician de la putere să nu-i treacă prin cap să le ceară tinerilor să pună mâna pe lopeţi şi să deszăpezească drumul către şcoală. Au şi glumele o limită!

Opinia Cititorului ( 43 )

  1. Articolul este o exagerare.... "la fiecare ninsoare sau vânt mai tare"....

     

    Autorule, vineri a fost cod roșu iar câteva sute de metri de mers pe jos au fost crâncene. Luni trotuarele nu erau curățate. Abia azi, marți, s-a putut circula în oraș pe jos - după cum toată lumea știe, școlarii nu au carnet și nici mașină (autorule, când ai folosit ultima oară un mijloc de transport în comun?). Firea a spus deja de ieri că decizia de a amâna școala s-a bazat pe furtuna ce tocmai s-a declanșat din nou în această seară deoarece nu avea sens (discutabil) să reînceapă școala joi sau vineri. 

    Dacă cineva contestă închiderea școlilor de luni și marți, atunci acea persoană nu este sănătoasă la cap... chiar dacă scrie în Bursa. O să vedem mâine dacă meteorologii au dreptate despre miercuri. 

    1. Sper ca DN inghite zapada in dimineata asta. Este juma de metru in parcari si niste dementi incearca sa iasa.

      Firea a avut dreptate. 

      Cristi C esti fie partinitor - angajat politic, fie neinformat. Solutia ar fi ca primarii sa faca ceeace trebuie pentru buna functionare a capitalei si sa nu mai caute popularitate ieftina in randul tinerei generatii. Toate institutiile, de la cresa si gradinita, ar trebui sa functioneze normal, iar administratia sa actioneze, nu sa anunte cu zile inainte inchiderea capitalei. Ce ar tb sa faca parintii cu acei copii de cresa si gradinita care nu pot ramane singuri acasa, Intra toti in vacanta de iarna, nu?

      Oricum prezenta prescolarilor nu este obligatorie, asa ca cei care au alternative le pot folosi in aceasta perioada, fara a fi obligati insa sa-si ia concediu fortat. 

      Cristi, comentariul tau e o exagerare.

      Numai propaganda securistă putea scorni mizeria popularității ieftine.

      Voi nu vedeți ca ăștia nu fac nimic, doar închid...șosele, scoli, aeroporturi.

      Mesaj de la Firea&co

      Sunt părtinitor? Tu ești capabil să vezi realitatea de pe geam? Nu, și nici omuleții la care mă uit în parcare. Se luptă cu mormanele de zăpadă ... este adevărat că sunt doar 2-3 din vreo 20 de mașini. Restul rămân acasă sau iau alte mijloace de transport. Eu rămân acasă. Nu am nevoie să dau 40+ de cm de zăpadă din parcare.

      Da, soluția părinților este să își ia concediu. Problema nu este legată de drumurile principale. Acolo este simplu. A ajunge cu mașina acolo de pe străduțe este o nebunie. A merge pe trotuar acum este deja prea mult. 

      Comentariul tau arata o neintelegere crasa a situatiei. Mai bine taceai.

      Axa, esti un postac securist sau liberal ... acelasi drac. Cata nesimtire sa aiba cineva care sa scrie asa tampenii!!!:))))))) Solutia este ca postaci ca tine sa fie trimisi la lopata sa dea zapada de pe trotuare ... sa scape internetul de specimene ca voi.

      Oricum, te cunosti autoapreciezi just.

      Ghinion! La computergames mai primiți bani de la Securitate?

      Recunoaste ca ai gresit si atunci nu vei mai fi numit postac securist. Altfel, ai toate semnalmentele unui postac platit care minte sfidand realitatea care se vede pe geam ... cu nesimtire.

      E moderator pe computergames. În momente grele se activează toate clusterele securiste on-line să măcăne concomitent pe aceeași temă.

      Nu esti decat o jivina bolsevica, fara nume, fara coloana, dar cu tupeu cat cuprinde.

      In cazul tau nesimtirea ar fi un nonsens, primatele nu pot fi invinuite de asa ceva. 

      De ce crezi tu ca nu a circulat azi 185, de bine ce si-au facut treaba cei care ar fi in stare sa ne dea concediu la toti?

      Oricum, notiunea de concediu e improprie asistatilor social. Voi puteti dormi linistiti. 

      Hai noroc PAVEL LUCIAN VASILE. Cum merge deszapezirea in Iasi? Aud ca pe voi astia asistatii social va scoate cu forta la lopata ca altfel nu va mai primeste la cantina sociala si din salarul de postac GCCC nu-ti scoti nici de 2 mese pe zi, asa ca dai zapada pana ti se albeste parul :))))

      Andrei Vacaru, pensionar la 40 de ani, declara la fisc venituri anuale de 5000 de lei pe agentia lui imobiliara, fara angajati, in timp ce declara public, din gura, venituri de 30 000 euro pe an.

      Lasa-l tu pe Vacaru spune tu, iti declari salariul de POSTAC primit de la speculantii imobiliari din spatele Grupului Clientilor cu Credite in CHF? Din surse sigure iti spun ca NU! Asa ca esti un evazionist curatator de podele pe la laboratorul de chimie de la Gheorghita Asachi si esti si restantier la camera de camin de 7,34mp cu closet in capatul culoarului :))))

      "soluția părinților este să își ia concediu"?? HAHAHAHAHAHA!!!! Ia intreaba-i pe patroni ce parere au de ideea asta!!!

      Minti [Fragment eliminat, conform regulamentului.]. Cursa 185 nu a fost intrerupta. Jivina penibila.

      Acela nu este patron, este stapan de sclav si esti liber sa iti dai demisia.

      Da, dar si pensia lui este mica.

    Firea a decis evitarea haosului în capitală.

    Unde-i retorica "nimeni nu face nimic"? 

    Firea a zis sa rămâneți azi acasă! Nu stiu daca s-a referit si la postaci. Cu elevii a avut dreptate... știa ca nu va face absolut nimic sa deszăpezească. Nu ai mereu noroc sa ningă vineri seara!!!!

    1. Băi postacule.... până și ambasadorul UK, Paul Brummell, a apreciat deszăpezirea din București de pe străzile principale. A postat așa: "cleared impressively quickly", sâmbătă.

      Hai la lopată și dă zăpada ... nu mai posta ca miticul. 

    În capitală, meteorologii spun că de la 29 cm strat de zăpadă aseară la ora 20, erau peste 60 de cm la ora 8.... și continuă să ningă.

    Firea a avut dreptate. 

    1. Pentru liberele de luni si marți, când s-a putut circula si nici gerul nu a fost unul extraordinar?

      macar sa ai atata bun simt si cand abordezi problema creditelor in CHF. vad ca la alte subiecte nu esti asa aberant

      Luni, cu excepția carosabilului, nu se putea circula pe trotuar. În fapt, se putea circula prin București tocmai pentru că școlile erau închise. Dacă erau deschise, traficul s-ar fi dublat/triplat și nu mai vorbeai tu acum aberații. Marți s-au folosit scule pentru curățarea trotuarelor și am putut merge pe jos prin oraș. Miercuri ar fi fost o zi bună de redeschidere a școlilor dacă nu ar fi fost viscolul de peste noapte.

      Deși pot greși și eu, în problema creditelor CHF am avut o părere de bun-simț. Dacă nu ai avea credit CHF, ai putea fi obiectiv când îmi apreciezi părerea... pe care nu o mai reiau că nu este subiectul articolului.

      atunci poate ar trebui sa ai un credit in CHF ca sa intelegi. nu e de bun simt sa nu ai solidaritate fata de oameni in nevoie si sa sustii partea celui tare. esti de stanga in plitica, dar in economie sustii un liberalism cretin. ori trebuie sa-ti pui la punct sistemul de valori si sa fii consustent cu tine insuti, ori sunteti 2 persoane diferite care ofera servicii pro-Firea si pro-banci, la comanda.

      Dle/dna, ești în profundă necunoaștere a poziției mele față de problema creditelor CHF. Una dintre soluțiile propuse de mine a fost ca eu (noi) să vă suportăm greșeala din contractul de credit și să beneficiați de solidaritatea societății. În aceste condiții, a mă acuza de lipsă de bun-simț este cel puțin bizar.

      Nu sunt pro-bănci. Vrei să caut mesajul de acum câteva luni în care am criticat Bancpost pentru un comision abuziv de cont dormant și după care mi-am retras economiile de la ei a doua zi? Dar cel în care dezvăluiam manevrele valutiste ale Creditbank în cazul creditelor CHF? Eu nu privesc lucrurile prin dogme simpliste politice. Mi-a mai spus cineva pe aici că nu înțelege amestecul de opinii. Acum vii și tu cu asta. 

      greseala din contractul de credit este SI a bancii. si daca ma gandesc mai bine, nu as caracteriza-o drept greseala, ci un act care se duce catre penal.

      cat priveste comentariile anetrioare, nu de putine ori i-ati jignit grosolan (inclusiv pe mine) pe ce numiti dvs "postaci CHF". eronat. daca ne-am intalni fata in fata nu cred ca ati mai avea acceasi inclinare in a jigni oamenii atat de usor cum o faceti online. din pozitiile dvs exprimate aici, am retinut doar inflacarea impotriva celor cu credite in CHF. daca a fost ceva mai mult si poate demn, asta nu a iesit la iveala:( 

      Cristi C spune adevărul. El este socialist neocolonialist. Sustine sprijinirea bancilor cu banii contribuabililor.

      Altfel spus, bancherii pot fi legati la ochi in timpul programului, sa acorde credite pentru orice, oricui, iar noi, contribuabilii, sa acoperim toate gaurile facute de bancheri, chipurile pentru a-i ajuta pe debitori. 

      Înflăcărarea era împotriva armatei de comentatori care mințeau iar printre ei erau și avocați cu un interes material evident iar jignirile erau reciproce (și de multe ori ca ripostă la insultele unui "intelectual" Pavel Lucian Vasile). La un moment dat am improvizat o listă. Cred că pe primul loc se afla acest punct:

       

      ---------- 

      (mesaj trimis de Cristi C , in data de 06.05.2016, ora 02:12) 

      Iar dacă vrei o soluție, ea este solidaritatea societății. 

       

      A încălcat o bancă vreo reglementare existentă? Cam NU. Toate tâmpeniile de motivații judecătorești se folosesc de cunoașterea viitorului pentru a imputa gestionarea proastă a trecutului. Este total INACCEPTABIL. 

       

      Soluția este solidaritatea socială. Câți datornici în nevoie sunt? 10 mii. Germania a impus o taxă de solidaritate când s-a unificat cu Estul. Se impune un 0.5% la salariu sau, nedeductibil, la profit, timp de 2-3 ani.... 

      ----------  

       

      Iar referitor la greșeală părților în cazul CHF, am spus: 

      ---------- 

      10.19. fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.17 ) 

      (mesaj trimis de Cristi C , in data de 24.09.2016, ora 18:03) 

       

      Solidaritatea respectivă recunoaște faptul că sistemul a dat greș. Iar prin sistem mă refer la presupunerile frumoase ale beneficiilor libertății capitalului, a schimbului valutar oricând, oricum, a depozitelor și creditelor în orice monedă ... A greșit inclusiv BNR (deci statul), a greșit și Parlamentul (deci tot statul), au greșit mult și băncile, au greșit și mai mult debitorii. 

       

      Repet încă o dată, în SUA, multe credite au fost "predatory lending", semnături în alb, ilegalități cât carul și penale. Nu este cazul la noi. La noi este un caz tipic de eșec al libertății capitalismului. Acesta este motivul pentru care găsesc responsabilitatea colectivă mai nimerită. 

       

      Abordarea este echitabilă deoarece vina este colectivă. Dacă vrei, o putem rafina. Nu va fi impozit global ci o taxă pe tranzacții imobiliare. Putem pune și o taxă pe tranzacții financiare speculative (mai mici de 6 luni, un an). Ca de exemplu, 0.2% aplicat la principalul unei tranzacții forex. 

       

      Pentru că nici tu, 10.20, nici alții, nu pricepeți ce vreau să spun prin rezolvare etică, justă, echitabilă. Statul este obișnuit să rezolve probleme cu toporul: grosolan, primitiv (poate pentru că cei care lucrează pentru stat, inclusiv parlamentarii, sunt așa).  

      ----------

      Pseudointelectualul Pavel mananca zacusca la ora asta.

      Important este faptul ca tu, angajat BNR, vrei ca noi sa acoperim toate gaurile facute de bancheri. 

      Solidaritatea sociala nu inseamna ca statul sa gireze schemele piramidale ale bancilor. 

      Solidaritate sociala nu inseamna interzicerea falimentului persoanelor fizice pentru indestularea bancilor. 

      Capitalism fara faliment si capitalism implementat de comunisti precum Isarescu nu exista decat in Romania.

      Poti sa vorbesti de Pavel cat doresti, tot niste loaze comuniste ramaneti. :))))))) 

      Falimentul personal era pe locul #2 în listă. Dezavantajul lui este că lasă debitorul într-o listă neagră pe mulți ani (cel puțin așa se întâmplă în țările unde există schema). Adio mașină în leasing, adio TV în rate la magazin, adio casă fără banii jos, în pungă.

       

      Capitalism fără recunoașterea legilor private (a contractelor) nu există. Riscul dării în plată nu exista la momentul semnării contractului. Dacă ar fi fost, dobânda ar fi fost măcar cu 1-2% mai mare. După 6-7 ani din desfășurarea contractului, se introduce acest risc pentru o parte iar cealaltă parte nu are voie să îl evalueze și să se retragă din contract sau să îl compenseze prin costuri suplimentare. Este aberant. 

      Ca doctrină politică, eu nu vreau să fiu tratat așa de către stat. Că este socialism, că este liberalism, anarhism, nu contează eticheta. Este un abuz. 

      daca cealalta parte (banca) a inselat, asa cum e in cazul creditelotr in CHF cu reclame mincinoase si recomandate de oamenii de la ghisee, atunci contractul ar trebui sa devina nul automat.

      eu as vrea ca fiecare om sa poate alege intre faliment personal si alta varianta. acum nu exista alegere, exista doar banca intr-o parte si executarea silita in alta parte. sau DIP-adica pierderea casei si mutatul in strada.

      Ce prosti sunteți.

    articolul este bullshit; cred ca ieri cand il scriai nu ai plecat urechea la ce o sa fie azi. azi a fost dificil parintilor sa ajunga la serviciu, dar probabil ca tu inca esti in casa, la caldurica. a avut si Firea dreptate o data cu inchiderea scolilor

    1. Ninsoarea de miercuri justifica liberul de luni si marti, gândire tipic pesedista.

      Gândirea nihilista e tipic useristo-soroșistă. Instituțiile pesediste au introdus codurile de avertizare pentru a justifica măsurile lui Firea. Voi ați fi vrut să vă plângeți că nu se poate circula. Cumva trebuie să vă plângeți, doar sunteți români și nu vă bagă nimeni în traistă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb