IFC investeşte 10 milioane de dolari în compania FintechOS

G.B
Companii / 6 august 2021

co-fondatorii FintechOS

co-fondatorii FintechOS

FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, companii de asigurări şi alte instituţii financiare, a anunţat atragerea unei investiţii de 10 milioane de dolari de la IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, ca parte a rundei de finanţare Seria B a cărei valoare totală s-a ridicat la 60 de milioane de dolari, conform unui comunicat remis redacţiei.

Investiţia va ajuta FintechOS să dezvolte instrumentele necesare creşterii accesului la servicii în comunităţile mai puţin conectate la sistemul financiar-bancar. IFC va sprijini, de asemenea, strategia de extindere a FintechOS prin facilitarea parteneriatelor cu reţeaua sa de clienţi şi parteneri bancari, se arată în comunicat.

Potrivit Băncii Mondiale, a cărei divizie de investiţii are o prezenţă puternică în ţările în curs de dezvoltare, 1,7 miliarde de persoane la nivel global nu folosesc servicii bancare. Pentru a deservi acest segment de populaţie, instituţiile financiare investesc în tehnologie ca parte a unor strategii mai ample de transformare digitală.

Abordarea FintechOS, bazată pe low-code şi self-service, este o alternativă eficientă la procesul de transformare digitală de tip "scoate şi înlocuieşte", care este îndelungat şi laborios şi care necesită un nivel ridicat de expertiză şi investiţii mari. Mai mult, soluţiile FintechOS le oferă băncilor şi companiilor de asigurări posibilitatea să lanseze pe piaţă produse financiare digitale în doar câteva săptămâni.

Abordarea tehnologică a FintechOS ajută organizaţiile să îmbunătăţească incluziunea financiară în următoarele moduri:

- Facilitează accesul la servicii financiare - Pentru gospodăriile cu venituri mici şi IMM-uri, a intra în legătură cu o bancă sau o companie de asigurări este adesea un proces anevoios, derulat prin intermediul canalelor tradiţionale (sucursale). Digitalizarea serviciilor financiare poate elimina această barieră.

- Reduce costurile - Serviciile financiare sunt adesea prea scumpe pentru gospodăriile cu venituri mici şi IMM-uri, dar prin scăderea costului cu tehnologia şi îmbunătăţirea eficienţei operaţionale, atât acest segment de clienţi, cât şi băncile care adoptă tehnologia low-code şi self-service capătă avantaje concrete (accesibilitate şi rapiditate).

- Produce un impact pozitiv asupra comunităţilor - Creşterea accesului la produse şi servicii financiare rapide, cu costuri reduse, are ca efect producerea unui impact pozitiv şi pe termen lung în comunităţile unde incluziunea financiară este o prioritate.

"Serviciile financiare digitale sunt esenţiale pentru stimularea incluziunii financiare şi accelerarea acestui proces. Pandemia a sporit, pe de o parte, gradul de utilizare a acestor servicii, dar a scos în evidenţă, totodată, faptul că multe instituţii financiare încă se luptă să depăşească provocările legate de transformarea digitală, necesară pentru conectarea acelor comunităţi cu acces zero sau limitat la servicii financiar-bancare", a declarat Henrik Bläute, responsabil cu investiţiile la IFC. "În urma unui proces de due diligence extins, IFC a ales să investească în FintechOS deoarece îi recunoaştem potenţialul de a accelera schimbarea ce are loc în industria serviciilor financiare la nivel global. Prin accelerarea digitalizării, instituţiile financiare vor putea deservi mai mulţi indivizi şi comunităţi cu acces zero sau limitat la servicii bancare. "

"Astăzi, tehnologia financiară este prea des un inhibitor mai degrabă decât un factor care favorizează incluziunea. Instituţiile financiare, atât cele mari, cât şi cele mici, pur şi simplu nu au instrumentele potrivite la un preţ potrivit pentru a satisface cerinţele pieţei. Tehnologii emergente puternice, cum ar fi cea low-code, nu sunt utilizate. Acest lucru îi afectează, cel mai acut, pe consumatorii din partea de jos a piramidei", a spus Teodor Blidăruş, co-fondator şi CEO al FintechOS. "Abordarea noastră unică sprijină instituţiile financiare să depăşească multe dintre barierele cu care se confruntă în deservirea acestor comunităţi cu acces limitat. Băncile, asigurătorii şi fintech-urile pot folosi acum cele mai noi tehnologii pentru a construi oferte hiperpersonalizate, rentabile comercial, şi care satisfac nevoile specifice ale comunităţilor cu acces limitat la servicii financiare. Cu investiţia şi sprijinul IFC, este acum misiunea noastră să ne asigurăm că persoanele din întreaga lume au acces la serviciile de care au nevoie, nu doar pentru a supravieţui, ci pentru a prospera".

"În ultimii ani, guvernul, companiile şi organizaţiile de investiţii s-au angajat într-un dialog din ce în ce mai intens în jurul tematicii ESG (Environmental, Social and Governance) abordând incluziunea financiară în conformitate cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite", a declarat Sergiu Neguţ, cofondator, CFO & COO la FintechOS. "În ciuda acestui aspect, se fac prea puţini paşi concreţi pentru a aduce servicii financiare digitale simple, clare, uşor de accesat, de către oricine, oriunde. Având amprenta investiţională globală a IFC, acest parteneriat va permite mai multor bănci şi instituţii financiare din întreaga lume să construiască aceste soluţii esenţiale şi să le integreze în ecosistemele existente."

Runda de finanţare Serie B a FintechOS a fost condusă de Draper Esprit. Pe lângă IFC, au participat la rundă investitorii existenţi Earlybird Digital East, Gapminder Ventures, LAUNCHub Ventures şi OTB Ventures. Valoarea totală a rundei a fost de 60 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb