IIF: Declinul economiei ruse va şterge 15 ani de câştiguri

F.D.
Internaţional / 9 iunie 2022

Declinul economiei ruse va şterge 15 ani de câştiguri

Economia rusă se va contracta cu 15% anul acesta şi cu 3% în 2023, deoarece efectele sancţiunilor occidentale, ale exodului companiilor, "migraţiei creierelor" ruseşti şi colapsului exporturilor vor şterge 15 ani de câştiguri economice, se arată într-un raport publicat de Institutul Internaţional pentru Finanţe (IIF), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În raportul privind situaţia economiei Rusiei în urma invadării Ucrainei în 24 februarie, IIF nu se aşteaptă în următoarele luni la o încetare a focului şi apreciază că probabil sancţiunile vor fi extinse şi înăsprite.

Sancţiunile occidentale impuse în urma invaziei au dus la "dezintegrarea totală a 30 de ani de investiţii", le-a spus jurnaliştilor Elina Ribakova, adjunctul economistului şef al IIF.

Oficialul a adăugat: "Aceasta este cifra pe care o estimăm în privinţa distrugerii lanţurilor valorice din ultimii 15 ani", iar, dacă Europa nu va mai fi dependentă de exporturile ruseşti de energie, pe termen mediu economia Rusiei va fi şi mai mult lovită.

Deşi economia rusă încetineşte semnificativ şi puterea de cumpărare a populaţiei s-a redus, creşterea preţurilor la gaze şi ţiţei - principalele exporturi ale Rusiei - a majorat excedentul de cont curent al ţării în ultimele luni la un nivel record.

Ribakova a explicat că excedentul, precum şi aprecierea rublei după prăbuşirea iniţială, nu ar trebui să fie din greşeală apreciate ca dovezi ale evoluţiei peste aşteptări a economiei Rusiei.

În timp, impactul sancţiunilor va şi mai puternic, în special dacă Europa reduce semnificativ importurile ruseşti de energie, deşi va fi nevoie de luni de zile, dacă nu de ani, a apreciat oficialul IIF.

IIF estimează că formarea brută de capital fix în Rusia ar urma să scadă cu 25% în 2022, importurile cu 28% şi exporturile cu 25%.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. CANTATI PROHODUL,dar nu acolo,la noi e veselie cu deficit de 10 miliarde la balanta de plati!

    marim salarii la alesi,pensii cu procent nu cu suma,vine ,vine iarna siberiana si la noi,dezmatul politicienilor pt ei e mare! 

    Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia! Mai bine ar prevedea dezastrul care va veni peste Occident, dpdv economic, energetic, social si alimentar!

    Hai să-i plângem pe ruși, că asta ne-a mai rămas. Erau niște bancuri pe vremuri: Ce face rusul la - 10°C? Mai încheie un nasture la cămașă.

    Noi, în schimb, ne îmbatăm și cu apă chioară. Cu creșteri economice de nu mai au ăștia zero-uri să le poată scrie. Cu proiecte și perspective de întăresc organul și unui octogenar. Toate scrise frumos din pix, pardon, din tastatură. 

    Realitatea este alta: iarna trecută românii și-au adus aminte un pic cum era pe vremea cizmarului. Fără apă caldă și agent termic în calorifere.

    Acum este Iunie, stăm cu buricul la soare și ne curățăm de scame. Vecinii noștri de la Vest și Sud caută să-și facă rezerve. Noi?!? Nici nu are rost să dau un răspuns, îl vom afla la iarnă, când copiii vor purta două perechi de mănuși în clasă.  

    Rusia va iesi intarita dupa sanctiunile nedrepte ale globalistior occidentali, chiar putin teapana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb