"Ikea România" lansează Fondul "Ikea" pentru Mediul Urban

Vlad Giurgiu
Companii / 10 ianuarie 2017

"Ikea România" lansează Fondul "Ikea" pentru Mediul Urban

"Ikea România" lansează prima ediţie a Fondului "Ikea" pentru Mediul Urban, cu valoarea totală de 339.000 lei (75.000 euro), în primul an, informează producătorul de mobilă printr-un comunicat de presă trimis Redacţiei.

Fondul va susţine financiar, timp de trei ani, între trei şi cinci proiecte, din Bucureşti şi judeţul Ilfov, în care să fie implicată comunitatea din apropierea magazinului "Ikea" Băneasa.

Printre planurile companiei se regăsesc: protejarea resurselor naturale, educaţie şi conştientizare, prevenirea şi adaptarea la efectele schimbărilor climatice. Ideile de proiect pot fi trimise până pe 31 ianuarie 2017, ora 23:59, pe platforma programului.

Mircea Ilie, Sustainability Leader, "Ikea România", a declarat: "Credem cu tărie că o companie se poate dezvolta armonios doar atunci când reuşeşte să creeze o diferenţă în bine în mediul şi comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Sustenabilitatea pentru «Ikea» înseamnă să asigurăm bunăstarea economică şi socială având un efect net pozitiv asupra mediului înconjurător. Fondul «Ikea» pentru Mediul Urban vine ca un pas firesc înainte pentru a ne duce această misiune mai departe. Ne dorim să contribuim la schimbări concrete şi să susţinem proiecte inovatoare şi creative, care să aducă beneficii reale generaţiilor de astăzi şi celor de mâine din comunitatea noastră".

Fundaţia Comunitară Bucureşti este partenerul "Ikea" România în lansarea Fondului "Ikea" Pentru Mediul Urban şi în gestionarea procesului de selecţie a proiectelor candidate.

Alina Kasprovschi, director executiv, Fundaţia Comunitară Bucureşti, a spus: "«Ikea» este pentru noi unul din brandurile model în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi utilizarea responsabilă a resurselor. Ne bucurăm să lucrăm împreună pentru susţinerea proiectelor de mediu, care cresc calitatea vieţii pentru comunităţile locale implicate. Avem nevoie de proiecte bune de mediu ca de aer proaspăt, în oraşul nostru aglomerat şi poluat".

Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, în jur de 75% din populaţia UE trăieşte în zone urbane.

Documentul trimis Redacţiei precizează că există o presiune tot mai mare asupra mediului înconjurător din zona urbană şi zonele limitrofe cum ar fi: traficul, restrângerea spaţiilor verzi, poluare industrială şi deşeuri.

În ţara noastră, 10% din întreaga populaţie are domiciliul în Capitală, adică aproximativ 1,8 milioane de oameni. În total, aproximativ 3 milioane de persoane lucrează în Bucureşti, iar acest număr creşte.

Ideea deschiderii Fondului "Ikea" pentru Mediul Urban are la bază convingerea "Ikea" România şi a Fundaţiei Comunitare Bucureşti că în Bucureşti şi judeţul Ilfov este nevoie de programe pentru protejarea mediului natural.

Fondul va susţine financiar, potrivit "Ikea", proiecte care oferă soluţii sau încurajează oamenii să-şi minimizeze impactul zilnic asupra mediului, prin utilizarea unor tehnologii şi procese prietenoase cu mediul în domenii precum: eficienţă energetică, energie din surse regenerabile, transport verde, utilizarea eficientă a apei, gestiunea eficientă a deşeurilor, reducerea poluării chimice, fonice şi luminoase, biodiversitatea urbană.

De asemenea, Fondul "Ikea" pentru Mediul Urban vizează iniţiative care îşi propun să rezolve problemele legate de ecosistemele naturale şi semi-naturale din zonele urbane şi periurbane: limitarea reducerii suprafeţelor, fragmentării şi disfuncţionalizării acestora. Indiferent de problemele abordate, toate proiectele trebuie să aibă o componentă educaţională, dar să aducă şi beneficii sociale comunităţilor în care se desfăşoară.

Pot aplica pentru proiecte organizaţii non-guvernamentale, neafiliate politic, sau echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de iniţiativă fără personalitate juridică, care vor desfăşura activităţile propuse în Municipiul Bucureşti sau judeţul Ilfov.

Proiectele vor fi selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experienţă în domeniu.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecţie, precum şi formularele de aplicaţie sunt disponibile pe site-ul fondului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb