ILAN LAUFER, MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI "Ne dorim ca şi companiile mai mici să-şi internaţionalizeze afacerile"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2017

"Ne dorim ca şi companiile mai mici să-şi internaţionalizeze afacerile"

Ilan Laufer: "În urma participării la evenimentul Select USA, o companie românească va investi 100 milioane dolari în SUA"

Roberto Azevedo, OMC: "Am purtat discuţii legate de ajutorarea IMM-urilor pentru derularea activităţilor comerciale"

Ţara noastră va găzdui, anul acesta, evenimentul internaţional "Trade Winds", la care este anunţată prezenţa a sute de companii americane, cu scopul de a investi în diverse regiuni de la noi, a declarat, ieri, într-o conferinţă, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, menţionând că acest eveniment reprezintă o mare responsabilitate şi oportunitate pentru ţara noastră, întrucât poate fi urmat de investiţii pe teritoriul naţional.

Prin intermediul "Trade Winds", sunt vizate acorduri multilaterale, a menţionat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Domnia sa a amintit de "Select USA", un alt proiect în care este implicată ţara noastră, afirmând: "În urmă cu două săptămâni am fost alături de cea mai mare delegaţie de investitori români în SUA, la evenimentul «Select USA». Schimbul de experienţă cu Statele Unite şi dezvoltarea parteneriatului economico-strategic cu acestea reprezintă o prioritate absolută pentru noi".

Conform afirmaţiilor ministrului, prezenţa companiilor româneşti la "Select USA" a fost un succes, fiind deja anunţată o investiţie românească de 100 de milioane de dolari în SUA. Domnia sa nu a dorit să nominalizeze această companie.

Ilan Laufer a mai declarat: "Comerţul rămâne, în continuare, una dintre priorităţile noastre. Ne dorim să permitem şi companiilor de dimensiuni mai mici să aibă posibilitatea să-şi internaţionalizeze afacerile şi avem în plan elaborarea de strategii în acest sens".

Ministrul a afirmat că urmăreşte ca România să devină tot mai vizibilă pe scena internaţională.

La conferinţa de ieri, Roberto Azevedo, directorul general al OMC, a afirmat: "România este un membru important al OMC, vocal şi activ şi în cadrul UE, şi consider că se descurcă foarte bine în a ţine piept provocarilor de natură economică, în contextul în care, la nivel global, aceasta nu este în cea mai bună situaţie".

Oficialul OMC a menţionat că a purtat discuţii cu ministrul român pentru Mediul de Afaceri, abordând aspecte legate de încurajarea tinerilor antreprenori, facilitarea investiţiilor şi susţinerea IMM-urilor pentru derularea activităţilor de comerţ

Laufer: "România îşi va dubla numărul de ataşaţi comerciali externi"

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a afirmat, ieri, că urmează ca ţara noastră să îşi extindă reţeaua de ataşaţi comerciali externi, pentru a putea facilita relaţiile dintre statul român şi ţările partenere.

Ilan Laufer a spus: "Am luat măsuri pentru extinderea reţelei de ataşaţi comerciali externi. În prezent, numărul acestora este de aproximativ 40 şi ne dorim să îl suplimentăm până la circa 83-84".

Domnul Laufer a menţionat că cei mai mulţi dintre ataşaţii comerciali externi îşi desfăşoară activitatea în cadrul ambasadelor.

Laufer: "Legea parteneriatului public-privat, implementată cât de curând"

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a amintit că, în urma discuţiilor la nivel de autorităţi pe tema Legii parteneriatului public-privat, care are, în prezent, o formă nouă şi simplificată, inclusiv în ceea ce priveşte normele de aplicare, aceasta va fi implementată în cel mai scurt timp.

Potrivit domniei sale, implementarea legii va înlesni dezvoltarea pe termen mediu şi scurt a ţării noastre şi va reduce diferenţele existente între noi şi statele occidentale.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a declarat că Legea prevenţiei, care vizează instaurarea unui mediu de afaceri mai predictibil şi facil, este în stadiul final şi se află, în prezent, în Parlament, iar Legea lobby-ului a fost, de asemenea, dezbătută, aceasta urmând să regleze gradul de transparenţă din administraţiile publice centrale şi locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb