Ilie Botoş propune modificarea Constituţiei

Ziarul BURSA #Politică / 15 august 2006

Procurorul general demisionar, Ilie Botoş, a pledat ieri, în faţa Comisiilor juridice ale Parlamentului, pentru modificarea Constituţiei în sensul eliminării limitelor impuse pentru interceptări telefonice şi pentru des-făşurarea unor activităţi specifice ale procurorilor în cazul crimei organizate şi terorismului.

Ilie Botoş a precizat că legea fundamentală prevede un termen de maximum 120 de zile pentru interceptări telefonice dispuse de procurori şi 180 de zile pentru alte activităţi specifice desfăşurate de procuror în cazul crimei organizate şi teroris-mului. "Suntem printre puţinele ţări care avem incluse aceste limite în Constituţie, ceea ce face imposibilă modificarea lor prin Codul Penal sau alte legi speciale", a spus Ilie Botoş.

Pe de altă parte, răspunzând întrebării senatorului PNL Norica Nicolai referitoare la colaborarea dintre serviciile secrete şi instituţiile din sistemul juridic, Ilie Botoş a afirmat că între structurile specializate ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jus-tiţie - DIICOT şi DNA - şi serviciile de informaţii - SRI şi SIE - există protocoale foarte clare.

De asemenea, Ilie Botoş a afirmat că în afara acestor protocoale există metodologii care se modifică în funcţie de particularităţile fiecărui caz în parte. Procurorul general, care a demisionat în urmă cu o lună, a explicat că serviciile de informaţii monitorizează un anumit caz, iar după valorificarea unor date ce pot constitui infracţiuni, le pun la dispoziţia Parchetului care începe monitorizarea judiciară. Această monitorizare judiciară include interceptări telefonice şi măsuri specifice de supra-veghere operativă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb