Imigranţi din Irak, prinşi după ce au trecut fraudulos frontiera ţării noastre

A.I.G.
Miscellanea / 4 ianuarie 2020

Imigranţi din Irak, prinşi după ce au trecut fraudulos frontiera ţării noastre

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins 15 imigranţi din Irak şi Siria care trecuseră fraudulos frontiera României, dinspre Serbia, în drumul spre ţări din vestul Europei. Printre migranţi se aflau şi trei copii, cel mai mic având doar şase luni, potrivit News.ro.

"În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele 15 persoane sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 12 adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între şase luni şi 5 ani. Întrucât unul dintre adulţi a acuzat o stare de rău, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea acordării de îngrijiri medicale. În prezent, starea lui de sănătate este stabilă şi se află la sediul Sectorului poliţiei de frontieră", se arată în comunicat.

Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Conform sursei citate, poliţiştii de frontieră fac cercetări in acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Eu nu ințeleg de ce acești oameni nu se refugiază în țări musulmane precum Arabia Saudită ,Emiratele Arabe Unite,etc.Majoritatea urăsc stilul de viață din occident ,democrația ,nu se pot acomoda.Nu este mai bine să rămană în țări islamice?Iar dacă aceste țări nu? ii primesc,noi de ce i-am primi?Să-i primească și rușii fiindcă au bombardat cot la cot cu armata siriană.

    1. aia nu-i primesc.

      Cei mai multi refugiati traiesc in tarile musulmane, respectiv in tari vecine (aprox 80%). Conform UNHCR(30.06.2016) si Amnesty International (2018) cei mai multi refugiati traiesc in Turcia (3,7 milioane), Iordania (2,9 milioane) Pakistan (1,4 milioane), Liban (1,4 milioane), Germania (1-1,5 milioane), Ugand (1,1 milioane), Iran (0,98 milioane), Etiopia (0,92 milioane), Bangladesh (0,9 milioane), Sudan (0,9 milioane).

      Sursa si alte informatii interesante se gasesc pe situl Amnesty International (wolrld refugees in numbers). Din pacate nu am voie sapostez linkul. 

      De ce incearca sa vina in Europa si nu vor sa ramana in tari si societati similare celor din care au fugit? Din aceleasi motive din care romanii au emigrat in Italia, Spania, Germania, Canada sau USA in loc sa emigreze in Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Rusia, Belarus etc. 

      De unde stii ca majoritatea urasc stilul de viata occidental si nu se pot adapta?  

      Imi plac răspunsuri de genul acesta!Felicitări!

      Raspunsul de mai sus care i-ti place tie este incorect si incomplet! Prietenul meu de mai sus a întreba de ce sirienii si irakienii si palestinienii nu se refugiaza in tarile arabe bogate? Eu nu vad nici o tara arabä bogata in acel clasament! Si într-adevar majoritatea musulmanilor urasc stilul de viata occidental,dar vin aici pt nivelul de trai ridicat si pt asistenta socialä. Cu timpul,desi sunt minoritari,ei încearcä prin violenta,sa impuna stilul lor de viata! Am trait destui ani in tara musulmanä,asa cä stiu ce spun!

    Sunt de acord cu tine 100%! Cred cä problema consta in faptul cä noi europenii nu avem încä un stat federal european,unit si puternic asa cum sunt SUA! Suntem încä divizati si suntem de vinä fiecare dintre noi pt cä nu împingem de la spate politicienii pt a da puterea din manä catre un guvern federal european! Pana atunci,vor continua sä vinä in valuri!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb