În 15 ani de activitate, "Alcatel România" a realizat vînzări de peste 1,5 miliarde euro

Dragoş Rizea
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 21 aprilie 2006

Compania Alcatel Ro-mânia a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 150 milioane de euro, înregistrînd o creştere de 15% faţă de anul anterior. Aproape 50% din volumul de afaceri provine din vînzarea de echipamente şi dezvoltarea de proiecte cu operatorii mobili, iar 25% provine din parteneriate publice private. Pentru acest an, oficialii companiei preconizează o creştere a volumului vînzărilor în România de minim 8%.

Alcatel România activează din 1991 şi este furnizorul principal de echipamente şi soluţii de telecomunicaţii. În cei 15 ani de activitate, compania a avut o cifră de afaceri cumulată de peste 1,5 miliarde euro. La începutul acestei luni, Alcatel România coordona filialele Alcatel din 10 ţări din sud-estul Europei: ţările din spaţiul ex-Iugoslavia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Albania.

Domnul Dan Bedros, preşedinte-director general al Alcatel România, a declarat: "Un grup de 1500 de specialişti Alcatel vor furniza şi integra soluţii de comunicaţii pentru ţări cu economie emergentă în care locuiesc peste 70 de milioane de oameni. În această zonă se va înregistra cel mai ridicat ritm de creştere european, iar România şi ţările din regiune vor avea avantajul că vor avea cele mai avansate tehnologii Alcatel în bandă largă, UMTS, 3G, IPTV, NGN".

Pe piaţa românească Alcatel este furnizor principal la reţele de comunicaţii pentru Romtelecom, Orange, RDS-RCS, CFR, Transelectrica şi a dezvoltat proiecte în domeniul medical. Universitatea Alcatel Timişoara a pregătit în perioada 1995-2005 peste 16,7 mii cursanţi din România şi ţările din zona balcanică.

Pe plan mondial Alcatel a fuzionat luna trecută cu Lucent Tehnology, devenind astfel al doilea producător mondial de telecomunicaţii. Compania Alcatel a raportat anul trecut un nivel al vînzărilor de 13,1 miliarde euro, realizaţi cu 58 mii de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb