ÎN 15 ANI DE FUNCŢIONARE, BRM a intermediat tranzacţii de 4,6 miliarde de dolari

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 noiembrie 2007

În 15 ani de funcţionare, Bursa Română de Mărfuri (BRM) a realizat peste 10.000 de proceduri, 500 de ordonatori şi 4,6 miliarde de dolari valoare de tranzacţionare. La acestea, se adaugă o piaţă la disponibil şi un sistem de tranzacţionare prin strigare sau electronic, 33 de terminale în toată ţara, o lege a burselor de mărfuri şi o perspectivă regională pentru piaţa de mărfuri din sud - estul Europei.

Deschiderea oficială a BRM a avut loc în data de 20 noiembrie 1992, iar prima şedinţă de tranzacţionare în ringul BRM a fost organizată în 10 decembrie 1992. În această primă şedinţă, în ringul bursier s-au tranzacţionat aluminium primar 99,7%, cacao pudră, cafea verde Brazilia, piei brute bovine şi hârtie.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, piaţa licitaţiilor a avut o pondere importantă în activitatea BRM, în perioada 1996 - 2005, în contextul accentului pus de Guvern pe atribuirea contractelor de achiziţii publice prin proceduri transparente şi într-un mediu concurenţial, în spiritul legislaţiei europene. În anul 2005, în contextul Legii 357 privind bursele de mărfuri, se conturează faptul că viitorul BRM poartă un alt nume: piaţa la disponibil. Astfel încât, începând cu luna iunie 2006, se lansează ringurile pieţei la disponibil specializate pe mărfuri fungibile: ringul energiei electrice, ringul produselor petroliere, ringul cerealelor, ringul legume - fructe. Pe piaţa la disponibil, de la lansare până la finele lui octombrie 2007, au fost organizate 575 proceduri însumând o valoare de aproape 135 milioane de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb