ÎN 2016, Sika România prognozează un avans al business-ului cu două cifre procentuale

Andreea Popescu
Companii / 6 octombrie 2016

Sika România, producătorul de materiale chimice de construcţii mizează pe un avans al business-ului în acest an cu două cifre procentuale, în contextul lansării de noi produse fabricate în unitatea de producţie din judeţul Cluj, dar şi al evoluţiei pozitive a pieţei locale de construcţii, în special pe segmentele rezidenţial, office şi comercial, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"În 2015 am încheiat anul cu o cifră de afaceri de circa 26,4 milioane de euro, în creştere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat şi de intrarea pe piaţa produselor de volum, odată cu deschiderea în 2014 a unităţii de producţie de la Căpuşu Mare, Jud. Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezenţa produselor noastre pe un segment de piaţă extins, comparativ cu nişa produselor speciale pe care activam până acum", a declarat Laurenţiu Ştefănescu, Director General Sika România, conform sursei citate.

În ceea ce priveşte evoluţia pentru anul în curs, reprezentantul companiei a subliniat că ritmul de creştere raportat anul trecut va fi menţinut şi în acest an. Astfel, business-ul Sika România va înregistra în 2016 un avans cu două cifre procentuale, comparativ cu 2015.

De asemenea, Sika România vizează deschiderea celei de-a treia unităţi de producţie pe piaţa locală, în sudul ţării.

"În contextul creşterii accelerate a business-ului Sika România din ultimii trei ani, cu peste 43%, şi a majorării gradului de penetrare pe piaţă a produselor noastre, în acest moment analizăm posibilitatea de a investi într-o nouă unitate de producţie, în zona de sud a ţării", a subliniat reprezentantul companiei.

Sika România deţine, în acest moment, două unităţi de producţie în ţara noastră.

Potrivit Directorului General Sika România, piaţa locală de construcţii a avut o evoluţie pozitivă în acest an. Astfel, până la finalului lui 2016, Laurenţiu Ştefănescu estimează un avans cu circa 7-8% a segmentului de profil.

"Aşa cum anul trecut creşterea pieţei a fost determinată cu precădere de investiţiile în zona rezidenţială, şi anul acesta aportul segmentelor rezidenţial, office şi comercial a adus o evoluţie pozitivă. Sperăm ca apetitul investiţional din domeniul privat să continue în România după toate mişcările de pe pieţele externe (inclusiv influenţa Brexit-ului), iar lucrările iniţiate să aibă o finalitate în cursul acestui an", a mai spus reprezentantul Sika România, transmite comunicatul.

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene.

În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de ţări şi mai mult de 17.000 de angajaţi la nivel global. În 2015 Sika a generat vânzări de 5,48 miliarde CHF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb