ÎN 2021 Peste 500.000 de pacienţi au fost trataţi în reţeaua Arcadia - Spitale şi Centre Medicale

G.U.
Companii #Sănătate / 8 martie 2022

Dan Fiterman, General Manager Arcadia - Spitale şi Centre Medicale

Dan Fiterman, General Manager Arcadia - Spitale şi Centre Medicale

În 2021, cea mai mare reţea privată de sănătate din regiunea Moldovei, Arcadia - Spitale şi Centre Medicale, a tratat peste 500.000 de pacienţi în cele 6 centre medicale, se arată într-un comunicat de presă. Anul trecut, furnizorul de servicii medicale a continuat să investească în dotarea spitalelor şi centrelor medicale cu tehnologii de ultimă generaţie, dar şi în creşterea echipelor multidisciplinare de profesionişti.

Mai mult, 2021 a însemnat pentru Arcadia şi continuarea investiţiilor în sănătate orientate către nevoile pacienţilor. Astfel, peste 1 milion de euro au fost investiţi în departamentele de Obstetrică-Ginecologie, Maternitate, Gastroenterologie, Medicină Internă şi Endocrinologie.

Departamentele de Obstetrică-Ginecologie şi de Maternitate au fost dotate, pe lângă tehnologia deja existentă, cu un ecograf performant, dedicat investigaţiilor de morfologie fetală şi alte 4 ecografe pentru investigaţii punctuale. De asemenea, departamentele de Gastroenterologie, Medicină Internă şi Endocrinologie au fost echipate cu alte 4 ecografe multidisciplinare, Logiq P9, iar în Blocul operator a fost instalat încă un sistem C-arm Brivo 785, dedicat intervenţiilor de chirurgie generală, neurochirurgie şi chirurgie ortopedică.

Potrivit sursei citate, în mod special, fluxul de investiţii din 2021 s-a concentrat şi pe dezvoltarea noului Spital de Recuperare Medicală Bârnova ce îşi va deschide porţile în prima jumătate a acestui an. Spitalul va deservi pacienţii cu afecţiuni ale aparatului locomotor, ale coloanei vertebrale, sistemului neuromuscular şi cardiovascular care au nevoie de recuperare medicală pentru a-şi redobândi mobilitatea şi capacitatea de a se mişca independent. Peste 10 milioane de euro au fost investiţi în dotarea Spitalului cu echipamente de cea mai înaltă calitate, tehnologii inovatoare şi robotică de ultimă generaţie pentru recuperare medicală.

"În cadrul Arcadia, ne concentrăm în permanenţă atenţia pe pacienţi, pe echipă, comunitate şi dezvoltare. Anul trecut, am continuat să urmărim acest obiectiv şi am căutat să creştem valoarea adăugată pe care le-o putem oferi pacienţilor noştri atunci când trec pragul unui spital sau al unei clinici Arcadia. Astfel, am investit peste 1 milion de euro în departamentele de Obstetrică-Ginecologie, Maternitate, Gastroenterologie, Medicină Internă şi Endocrinologie şi mai mult de 10 milioane de euro în Spitalul de Recuperare Medicală Bârnova. Prin acest spital, ne propunem să creăm o bază de tratament unică în România unde pacienţii vor primi a doua şansă la o viaţă normală", a declarat Dan Fiterman, General Manager Arcadia - Spitale şi Centre Medicale.

Conform sursei citate, pe lângă Spitalul de Recuperare Medicală Bârnova, Arcadia va lansa în 2022 Centrul de Anevrism şi Centrul de Chirurgie Arterială. În cadrul Centrului de Anevrism, specialiştii vor putea opera anevrisme înainte de a se rupe şi de a provoca hemoragii, printr-o intervenţie minim invazivă. Centrul va include şi servicii de imagistică medicală, neurochirurgie, radiologie intervenţională şi neurologie.

În acelaşi timp, tehnologia modernă din Centrul de Chirurgie Arterială le va permite medicilor să realizeze intervenţii chirurgicale vasculare minim invazive, cu rezultate estetice foarte bune. De asemenea, prin intermediul procesului de revascularizare ce va putea fi realizat în cadrul noului centru, pacienţii diabetici nu vor mai fi în situaţia de a li se amputa membrele inferioare.

Tot anul trecut, lista investiţiilor a cuprins şi Centrul de Chirurgie Plastică şi Estetică căruia i s-a adăugat sistemul de ultimă generaţie LipoSurg. Sistemul este folosit pentru procedura de liposucţie asistată electric, ce combină două sisteme independente într-unul: pompa de infiltraţii şi canula de liposucţie cu mişcare rectilinie alternativă. Datorită acestei tehnologii, pacienţii beneficiază permanent de un act medical sigur şi performant, realizat de o echipă medicală preocupată atât de nevoile medicale, cât şi de dorinţele estetice ale pacientului.

De asemenea, în Arcadia, afecţiunile cerebrale şi ale sistemului nervos sunt tratate prin intervenţii neurochirurgicale minim invazive. Pentru a asigura eficienţa acestor servicii, peste 600 de mii de euro au fost investiţi în tehnologie medicală în anul 2021.

Anul acesta, echipa Arcadia va continua să investească în tehnologii de ultimă generaţie. În primele luni ale anului 2022, peste 500.000 de euro vor fi investiţi în dotarea departamentelor de Cardiologie şi Oftalmologie cu aparatură de înaltă performanţă. De asemenea, investiţiile angajate în primul trimestru al anului se ridică la peste 700.000 de euro pentru specialităţile de Neurologie, Gastroenterologie, Radiologie intervenţională, Neonatologie şi Chirurgie estetică şi dermatologie.

Conform comunicatului, în 2021, pentru a asigura şi dezvolta o legătură directă între specialiştii Arcadia şi pacienţi, a fost lansat programul de educaţie pentru sănătate, Arcadia Talks. Prin intermediul programului sunt oferite răspunsuri la întrebările şi curiozităţile pacienţilor cu privire la diferite afecţiuni şi intervenţii. Prin acest sistem de comunicare, Arcadia vine mai aproape de pacienţi şi le oferă sprijin şi informaţii în mod clar şi facil.

Anul trecut, abonamentele medicale de sănătate oferite de Arcadia au adus la un loc 280 de companii şi peste 46.000 abonaţi din regiunea Moldovei care au beneficiat de serviciile medicale de înaltă calitate. 85% dintre abonaţii Arcadia au optat pentru abonamente medicale de familie, iar cele mai solicitate specialităţi au fost Medicina Internă, Obstetrică-Ginecologie, Urologie, ORL, Dermatologie, Recuperare Medicală şi Oftalmologie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb