ÎN 2021 TARA Interactive a înregistrat o cifra de afaceri de peste 4 milioane lei

G.U.
Companii / 4 februarie 2022

Vlad Lepădatu, Managing Partner la TARA Interactive

Vlad Lepădatu, Managing Partner la TARA Interactive

Compania românească de dezvoltare de software TARA Interactive a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane de lei, în creştere cu 65% faţă de anul anterior, pe fondul cererii mai mari pe zona de digitalizare, al nevoii companiilor de automatizare şi de identificare de soluţii pentru optimizarea proceselor, cheltuielilor, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"În 2021 am avut o evoluţie bună în cadrul proiectelor desfăşurate în segmentele de fintech şi automatizare, eCommerce şi dezvoltări custom complexe, care au avut componente web, desktop şi de aplicaţii mobile. Estimam pentru 2022 cel puţin o dublare a cifrei de afaceri, având în vedere contextul în care ne aflăm, mai exact faptul că avem o explozie a necesităţii de a utiliza produse digitale în cadrul proceselor interne ale companiilor, pentru automatizări şi optimizări de costuri, cât şi pentru interacţiunea pe care acestea le au cu clienţii lor. Ne bazăm pe un context favorabil industriei, dar şi pe investiţiile în creştere efectuate de noi în 2021 şi care încep să aducă rezultate", spune Vlad Lepădatu, Managing Partner la TARA Interactive.

Potrivit comunicatului, TARA Interactive şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 500.000 de euro, dublu faţă de anul trecut. Acestea vizează o prezenţă mai mare pe piaţa de software internaţională, în special, prin extinderea portofoliului de clienţi în SUA şi vestul Europei, dublarea echipei, la 70 de angajaţi, atât la biroul din Bucureşti, cât şi la cel din Chişinău, şi consolidarea poziţiei în rândul angajaţilor actuali şi viitori, ca organizaţie prielnică în care merită să lucrezi şi să te dezvolţi.

Compania se va axa anul acesta pe o mai bună acoperire a industriilor de fintech, eCommerce, logistică şi retail, cu accent pe zonele de automatizare a proceselor, robotizare, inteligenţă artificială şi procesare de informaţii de tip Big Data.

"Pentru 2022 am luat în calcul investiţii de 500.000 de euro, dintre care, cea mai mare parte va finanţa departamentele de marketing, vânzări şi HR. Către creşterea echipei am alocat aproximativ 25%, bugetul incluzând procesele de onboarding şi costurile aferente perioadei de adaptare, dar şi training adaptat pe nevoile fiecărui angajat şi la nivelul fiecăruia de expertiză. Oferim angajaţilor posibilitatea de a participa la cursuri de specialitate, cum ar fi învăţarea unor limbaje sau a unor framework-uri noi pentru developeri, cursuri pentru cei din departamentul de testare manuală şi automată. De asemenea, cei care au poziţii de conducere de la orice nivel, au posibilitatea să participe la cursuri de management cu o durată de 4 luni, pentru a înţelege mai bine cum funcţionează un business antreprenorial", mai spune Vlad Lepădatu.

Cât priveşte evoluţia industriei, TARA Interactive estimează un avans mai accelerat al pieţei de software în 2022, pe fondul investiţiilor mai mari, ca urmare a intrării în piaţă a fondurilor europene. Proiectele vor pune accent, în special pe zona de Big Data şi AI, remarcându-se aici segmentul companiilor mari, a căror nevoie a evoluat de la soluţii software care stochează datele (soluţii de tip ERP, CRM) la o nevoie de a înţelege acele date şi a le interpreta într-un mod corect pentru a putea lua decizii bune şi în timp real.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb