Exporturile în industria produselor alimentare şi băuturilor ale Austriei în România, pe anul 2014, au crescut cu 4,6% faţă de anul 2007, ajungând la 115 milioane de euro, iar comerţul exterior total a fost de 3,1 miliarde de euro, arată un comunicat transmis redacţiei.
În anul 2014, Austria a exportat cel mai mult în România produse din carne de porc proaspătă în valoare de 8,8 milioane euro, ciocolată (6 milioane euro), brânzeturi (4,5 milioane euro) şi produse de patiserie (3,4 milioane euro). Alte categorii importante au fost băuturile răcoritoare (2,5 milioane euro), carnea procesată (cârnaţi şi şuncă) în valoare de 2,7 milioane euro, cafeaua (2,3 milioane euro), carnea de vacă (2,1 milioane euro) şi dulciurile (1,6 milioane euro).
Rudolf Lukavsky, consilier comercial la Ambasada Austriei la Bucureşti, a declarat: "România este una din cele mai atractive ţări din regiune pentru investitorii din Austria datorită dimensiunii pieţei - cea mai mare din regiune, capitalului uman, proximităţii culturale, perspectivelor şi multitudinii de proiecte si oportunităţi".
De asemenea, în perioada 7-13 mai 2015, în cadrul Carrefour, va avea loc "Săptămâna Austriacă", prin care se doreşte poziţionarea şi susţinerea noilor firme austriece pe piaţa din România.
Industria alimentară şi a băuturilor se clasează în primele cinci cele mai importante sectoare industriale în Austria, în care activează 222 de companii cu 300 de unităţi de producţie şi 26.586 angajaţi.
Peste 1.000 de investitori austrieci sunt activi în România, prin 6.887 de companii cu capital austriac, care însumează peste 100.000 de angajaţi, luând în calcul locurile de muncă create direct.