ÎN CADRUL LICITAŢEI PUBLICE DIN AFRICA DE SUD, Enel Green Power a primit 280 mw de energie eoliană

Marius Constantin
Companii / 10 iunie 2015

Compania a câştigat, în cadrul licitaţiei din Africa de Sud, două contracte suplimentare de furnizare de energie pentru două parcuri eoliene ce totalizează 280 MW în Africa de Sud, aducând capacitatea totală acordată Enel Green Power în faza a patra a licitaţiei REIPPPP la 705 MW, arată un comunicat transmis azi redacţiei.

Enel Green Power (EGP) a primit dreptul de a semna contracte de furnizare de energie pe o periodă de 20 de ani, cu societatea de utilităţi din Africa de Sud - Eskom pentru 280 de MW în plus de proiecte de energie eoliană în cea d-a patra fază a licitaţiei REIPPPP (Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme), promovată de către guvernul sud-african.

În linie cu regulile REIPPPP, EGP a participat la licitaţie prin intermediul companiilor în care deţine majoritatea acţiunilor, în parteneriat cu actorii locali importanţi.

Parcurile eoliene Soetwater (142 MW) şi Garob (138 MW), care vor fi construite în zone din Northern Cape Province, care dispun de resurse eoliene considerabile, vor fi finalizate şi vor deveni operaţionale până în 2018. EGP va investi un total de aproximativ 340 milioane de euro în noi proiecte, în conformitate cu obiectivele de dezvoltare ale EGP prevăzute în planul său strategic actual.

Odată finalizate, cele două facilităţi vor putea să genereze aproximativ 1.000 GWh pe an, şi vor contribui la acoperirea creşterii cererii de energie din Africa de Sud într-un mod durabil şi ecologic.

Proiectele Soetwater şi Garob, care se adaugă parcurilor eoliene Oyster Bay (142 MW), Nxuba (141 MW) şi Karusa (142 MW), aduc capacitatea totală acordată Grupului Enel Green Power în runda a patra a licitaţiei REIPPPP la 705 MW.

Noile proiecte se vor alătura centralei solare Upington de 10 MW funcţională în ţară şi proiectelor de 513 MW pentru care s-au semnat contracte de furnizare pe perioadă de 20 de ani, cu Eskom, ca urmare a a celei de a treia fază a REIPPPP în 2013. Aceste proiecte sunt centralele solare Aurora (82,5 MW), Tom Burke (66 MW), Paleisheuwel şi Pulida (ambele 82,5 MW) şi centralele eoliene Gibson Bay (111 MW) şi Nojoli (88 MW).

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America şi Africa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb