ÎN CAZ DE NEVOIE BNR va asigura băncilor numerar pentru lichidităţile din bancomate

A.M.
Bănci-Asigurări / 18 martie 2020

BNR va asigura băncilor numerar pentru lichidităţile din bancomate

Banca Naţională a României va asigura băncilor numerar inclusiv pentru lichidităţile din bancomate, în caz de nevoie, au anunţat, astăzi, reprezentanţii instituţiei, subliniind: "În cazul unei cereri crescute din partea populaţiei, BNR va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile, inclusiv cele de lichidităţi pentru bancomate".

Banca Naţională a României a întreprins, astăzi, un set de măsuri pentru a sprijini eforturile autorităţilor publice şi ale sistemului bancar de a limita efectele crizei asupra economiei naţionale, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, BNR a luat toate măsurile necesare pentru a asigura, în continuare, buna funcţionare a sistemelor de plăţi şi de decontare în monedă naţională, în vederea desfăşurării, în condiţii normale, a tranzacţiilor comerciale şi financiare, indiferent de evoluţia situaţiei cauzate de pandemie.

De asemenea, BNR monitorizează şi analizează permanent evoluţiile interne şi internaţionale, precum şi impactul pandemiei de COVID-19 asupra pieţelor financiare şi economiei naţionale, fiind pregătită să asigure stabilitatea necesară în condiţiile date, precum şi lichiditatea sistemului bancar, pentru buna funcţionare a finanţelor publice şi a economiei reale. Finanţarea curentă a cheltuielilor publice (salarii, pensii, cheltuieli sociale, investiţii, etc.) este prioritară. În cazul unei cereri crescute din partea populaţiei, BNR va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile, inclusiv cele de lichidităţi pentru bancomate. Clienţii bancari au acces deplin la banii disponibili în conturile lor, indiferent că aleg să retragă sume de la ATM-uri, să opereze tranzacţii bancare sau, dacă este necesar, să se deplaseze la sucursalele şi agenţiile băncilor.

Pentru a evita contactul fizic direct şi deplasările care nu sunt urgente, BNR recomandă efectuarea operaţiunilor bancare, pe cât posibil, prin intermediul mijloacelor moderne de plată disponibile, precum cardurile sau plăţile online. În această perioadă, cele mai multe instituţii financiare au luat mai multe decizii pentru a proteja sănătatea clienţilor şi a angajaţilor, asigurând în acelaşi timp continuitatea operaţională a activităţii. Aceste măsuri sunt în concordanţă cu indicaţiile autorităţilor publice de a respecta distanţarea socială şi izolarea preventivă, ţinând cont de circumstanţele actuale excepţionale.

BNR acţionează şi susţine în totalitate demersurile sistemului bancar, de sprijinire a persoanelor fizice şi companiilor afectate de criză, prin modalităţi adecvate, de la caz la caz, de uşurare a ratelor la creditele în curs şi de facilitare a accesului la noi linii de finanţare. BNR pregăteşte modificări adecvate ale regulamentelor bancare prudenţiale, în concordanţă cu recomandările europene şi internaţionale pentru această perioadă, urmărind, totodată, şi menţinerea în limite acceptabile a bonităţii instituţiilor financiare şi a clienţilor nebancari (companii şi populaţie).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Trebuie limitate extragerile de numerar la maxim 300 lei pe zi, asta trebuie făcut. Băncile dorm pe ele. În 2 luni nu vom mai avea ce scoate din bancomate vom avea probleme grave în găsirea mâncării curente.

    1. Chiar sunt curios cum ajungem de la aruncam tone de mancare anual si lunar, la nu avem ce manca in doar 2 luni de zile

      cristian ionescu aka 'regele ionescu' pe facebook si alte platforme social media

      un apropiat al centrului cultural rus (pozitionat: aria p-ta victoriei-zona lascar catargiu) 

      varsta aproximativa: 50 ani  

      ratat, fara job, depinde de sume de bani primite ocazional (de la prieteni si sotie) 

      posteaza anti-occidental si pro-rus in diverse medii virtuale , inclusiv pe aici, pe bursa.ro

      ai fost detectat tembelule!  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb