ÎN CAZUL DE LA PUNGEŞTI Politicienii se fac că plouă

A.C.
Ziarul BURSA #Politică / 10 decembrie 2013

De mai bine de o săptămână, de când compania americană Chevron şi-a reluat activitatea în comuna vasluiană Pungeşti, localnicii au devenit protagoniştii unui film de acţiune în care frica este invocată ori de câte ori este deschis subiectul explorării gazelor de şist. Totodată, în timp ce protestatarii de la Pungeşti şi cei din Bucureşti au fost legitimaţi, luaţi la audieri sau amendaţi, reprezentanţii statului au tăcut mâlc, lăsând impresia că evenimentele relatate de presă ar fi avut loc în altă ţară, nu la câteva sute de kilometri de Bucureşti.

Mai mulţi activişti împotriva explorării gazelor de şist, atât din comuna vasluiană Pungeşti, cât şi din Bucureşti, s-au ales cu dosare penale şi amenzi, după ce, la sfârşit de săptămână, au participat la o acţiune de protest, pe fondul demarării operaţiunilor de amplasare a primei sonde de forare a zăcămintelor de şist de către compania americană Chevron.

Acţiunea în forţă a Jandarmeriei, din week-end, a fost justificată de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) care a precizat, ieri, că structurile de ordine publică ale statului au fost obligate să intervină pentru restabilirea ordinii publice şi apărarea proprietăţii publice şi private, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. "În ciuda faptului că, în ultima perioadă de timp, Guvernul României şi instituţiile statului au manifestat înţelegere faţă de demonstraţiile desfăşurate în aceste localităţi, acţiunile de sâmbătă din Pungeşti au degenerat, ajungând la violenţe şi distrugeri, periclitând liniştea şi ordinea publică, siguranţa cetăţeanului şi perturbând dreptul la proprietate. În acest context, structurile de ordine publică ale statului au fost obligate să intervină pentru restabilirea ordinii publice şi apărarea proprietăţii publice şi private, luând toate măsurile prevăzute de lege în astfel de cazuri atât la Pungeşti, cât şi la Bucureşti", se arată în respectivul comunicat de presă.

Pe de altă parte, unii dintre protestatarii care s-au aflat la Pungeşti, în ultimele zilei, ne-au spus că organele de forţă i-au dus la Inspectoratul pentru Poliţie din Vaslui, deşi la momentul respectiv nu mai protestau, aflându-se la magazinul din sat.

Printre cei care au fost duşi la audieri la IPJ Vaslui s-a aflat şi Claudiu Crăciun, unul dintre liderii informali ai mişcării "#unitisalvăm", precum şi fostul prezentator TV Oreste Teodorescu.

Protestul de la Pungeşti va continua şi zilele următoare, demonstranţii veniţi din mai multe zone ale ţării promiţând că nu vor renunţa la acţiune până când compania americană Chevron nu îşi va sista operaţiunile care vizează instalarea primei sonde de explorare a gazelor de şist din ţara noastră.

Şi mai multe forţe de ordine aduse în zonă, deşi protestatarii s-au liniştit

În ciuda faptului că tabăra demonstranţilor de la Pungeşti a fost distrusă, surse din presa locală susţineau, ieri, că alte opt dube ale Jandarmeriei, două autobuze şi un camion militar, în care se aflau peste 200 de jandarmi au fost relocate în judeţul Vaslui.

La Pungeşti, numărul protestatarilor a fost depăşit de numărul de jandarmi şi de poliţişti aduşi în regiune, astfel încât, la sfârşit de săptămână, în comuna vasluiană se aflau zeci de maşini de intervenţie, echipajele de luptători aduşi din Bacău şi din alte judeţe şi circa 100 de scutieri şi jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile, conform presei locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb