ÎN CONTEXTUL NOII POLITICI DE COMBATERE A OBEZITĂŢII: Marea Britanie interzice reclamele TV la "junk-food"

A.P.
Internaţional / 27 iulie 2020

Marea Britanie interzice reclamele TV la "junk-food"

Ofertele "1 + 1 gratis" la alimentele nesănătoase vor fi interzise în Marea Britanie, ca parte a politicii guvernului de combatere a obezităţii, scrie Bbc.

Planul include şi restricţii pentru alimentele bogate în grăsimi şi zahăr, promovate în magazine prin afişe publicitare şi obligativitatea de afişare a caloriilor în meniurile restaurantelor.

S-a confirmat interdicţia de a face reclamă la "junk food" înainte de ora 21:00, la televizor - în toată Marea Britanie, subliniază Bbc.

Boris Johnson a spus că aceste restricţii vor ajuta la "reducerea riscurilor în privinţa sănătăţii şi protejarea noastră împotriva coronavirusului".

Primul-ministru a stabilit această strategie după ce s-a studiat legătura dintre obezitate şi riscul crescut de contactare Covid-19.

Statisticile guvernamentale au arătat că aproape 8% dintre pacienţii bolnavi critici din unităţile de terapie intensivă cu coronavirus, suferă de obezitate.

Împreună cu interdicţia de a face reclame TV, guvernul a declarat că va dezbate şi oprirea publicităţii fast-food online. Etichetarea caloriilor pe meniuri se va aplica oricărui restaurant, cafenea sau lanţ de livrare cu mai mult de 250 de angajaţi. O dezbatere va fi organizată pentru deciderea aceluiaşi plan de acţiune pentru băuturile alcoolice.

Sue Eustace, directorul afacerilor publice la Asociaţia de Publicitate, a declarat că măsurile "extreme" şi "inutile" vor avea un efect redus în reducerea obezităţii şi a avertizat că ar putea avea "ramificări grave" pentru întreprinderile alimentare care încearcă să se recupereze financiar.

Ea a declarat pentru programul BBC 5 Live's Wake Up to Money: "Avem deja unele dintre cele mai stricte reguli [publicitare] din lume, iar expunerea copiilor la reclame bogate în grăsimi, sare şi zahăr la TV a scăzut cu 70% în ultimii 15 ani, sau cam aşa, dar rata obezităţii a rămas aceeaşi, deci nu cred că aceste măsuri vor funcţiona."

Noile măsuri vor fi însoţite de servicii de gestionare a greutăţii de la NHS( National Health Service) - prin, spre exemplu, "antrenori" online pentru sprijinirea pacienţilor.

Medicii generalişti vor fi încurajaţi să prescrie exerciţiile fizice, precum ciclismul şi alte activităţi, iar de anul viitor, medicilor li se vor oferi stimulente financiare pentru întrajutorarea persoanelor obeze, detaliază Bbc.

Scriind în The Daily Telegraph, secretarul de sănătate, Matt Hancock, a declarat: "Acest virus ne-a oferit un apel de trezire despre necesitatea de a aborda inegalităţile sănătăţii naţiunii noastre, iar obezitatea este un exemplu.

"Dacă toată lumea cu un exces de greutate ar pierde cinci kilograme, ar economisi NHS cu mai mult de 100 milioane lire sterline în următorii cinci ani. Şi mai important, având în vedere legătura dintre obezitate şi coronavirus, pierderea în greutate ar putea salva vieţi.

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări de sănătate pe termen lung cu care ne confruntăm ca ţară."

Experţii din domeniul sănătăţii au salutat schimbările, dar sunt de părere că guvernul ar trebui să meargă şi mai departe.

Adam Briggs, de la Fundaţia pentru Sănătate, a spus că strategia este "probabil o oportunitate ratată".

El a spus că există mai mulţi factori care contribuie la obezitate şi că este important să se abordeze şi rolul factorilor economici şi sociali, cum ar fi sărăcia şi şomajul care "conduc la sănătate precară şi inegalităţi".

El a mai subliniat că bugetele de sănătate publică deţinute de consilii au fost reduse de-a lungul anilor.

Pe de altă parte, Dr. Alison Tedstone, nutriţionist şef la Public Health England, a susţinut strategia, spunând că aceasta va "salva vieţi".

Ea a mai spus: "Aceste măsuri îndrăzneţe ne vor ajuta să scădem nivelurile de obezitate."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aceste politici apare mereu inaintea unde deflati (la o distanta de anii buni) in active financiare si inflatie in comoditati / consum.

    Foarte bine face!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb